2020. szeptember 22. kedd Móric

Sokmilliós luxusesküvőre készül a Barátok közt sztárja


Már két éve eljegyezte kedvesét Solti Ádám, aki a Barátok közt Bokros Ádámját alakítja. Elmondása szerint azért nem került még sor a nagy napra, mert csak ő közel kétszáz vendéget szeretne meghívni. Az esküvő egyébként is egy költséges dolog, általában milliós tétel alatt senki sem ússza meg.

Még gyűjti a milliókat az esküvőre Solti Ádám, elmondása szerint szeretné megadni a módját, és egy elegáns helyszínen képzeli a nagy napot méghozzá úgy, hogy minden barátja, rokona és kollégája jelen van.

Csak én közel kétszáz fővel számolhatok, és Berni is meghívja a szeretteit. Ez több millió forintos költséggel jár

- mondta a Hot! Magazinnak Solti Ádám, a Barátok közt sztárja. A pár anyagi helyzetére az is hatással van, hogy a menyasszonya fő jövedelme a főiskolai ösztöndíj. Ráadásul nem az esküvő áll az első helyen, amire most gyűjtenek, a színész egyelőre főleg leendő otthonuk építésére fordítja a keresetét.

A száztíz négyzetméteres ház falai már állnak. Ennél nagyobbat nem szeretnénk, mert túl fárasztó lenne a takarítása és költséges a fűtése

- mondta a színész a lapnak. Már jelenleg is együtt él a kedvesével, de valószínű, hogy csak a beköltözés után kerül sor az esküvőre.

A házasság és az esküvők egyébként reneszánszukat élik, 2010 óta egyre többen kötnek házasságot Magyarországon. Az 1970-es években átlagosan még 97 ezer házasságot kötöttek évente, ám ez a szám az 1980-as években 73 ezerre, az 1990-es években 53 ezerre, az ezredfordulót követő évtizedben pedig 43 ezerre esett vissza. A 2010-es év jelentette az elmúlt évtizedek mélypontját, amikor egy év leforgása alatt mindössze 35 520 pár járult anyakönyvvezető elé.

Azóta évről évre emelkedett a házasságkötések száma. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, előzetes adatai szerint 2016. január-november között 48 920 házasságot kötöttek. Ez a szám a decemberi adatok nélkül is több volt, mint ahányan 2015-ben házasságra léptek, és a számokból úgy tűnik, hogy az elmúlt húsz évet tekintve 2016-ban házasodtak a legtöbben.

Költségekkel csak óvatosan

Az esküvő - főleg, ha nagy lakodalom követi - mindig költséges, és nem jellemző, hogy a nagy napra költött összeg megálljon hét számjegy alatt.

Tapasztalatom szerint 1,5-2,5 millió között költenek átlagosan a magyar párok az esküvőjükre, de persze ez is a társadalmi rétegtől és az igényektől függ

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Radanovics Ivett, esküvőszervező. Természetesen vannak kirívó estek, amikor a pár 5-6 milliót is elkölt az esküvőre. Ebbe az összegbe azonban már olyanok is beleférnek, mint termet bérelni egy kastélyban, vagy fizetni az egész násznépnek a szállást éjszakára. De az egyedi ruha, dekoráció vagy menüsor is sokba kerülhet.

Címlapkép: MTI

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó