2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Megszólalt az IMF főigazgatója: Rosszabb híreink lesznek a 2020-as évről

  • MTI
  • 2020. május 13. szerda 11:44

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) idei világgazdasági növekedési előrejelzésének további rontását helyezte kilátásba Kristalina Georgiewa főigazgató a Financial Times brit lap szervezésében kedden rendezett telekonferencián.

"Vannak országok, ahonnan a már egyébként is pesszimista becsléseinket alulmúló adatok érkeznek be" - mondta. Jelezte egyúttal, hogy az IMF ezért a szokásos júliusi frissítés helyett "nagy valószínűséggel már júniusban" kiadja tavaszi prognózisának felülvizsgált változatát.

A jelenlegi állás szerint arra számítunk, hogy rosszabb híreink lesznek a 2020-as évről

- fogalmazott.

Az IMF idén áprilisban publikált prognózisában soha nem tapasztalt mértékben rontani kényszerült éves világgazdasági növekedési előrejelzését a járvényvédelmi intézkedések gazdasági teljesítményt csökkentő hatása miatt.

Januárban még 3,3 százalékos GDP-növekedést jelzett a 2020-as évre, amit áprilisra már 6,3 százalékponttal 3,0 százalékos csökkenésre volt kénytelen módosítani. Az áprilisi prognózisban a 30-as évek nagy világgazdasági recessziójához mérhető nagyságrendűnek ítélte meg az idén várható visszaesést az IMF, ami mellett a 2008/2009-es gazdasági és pénzügyi válság is eltörpül.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.