2020. július 14. kedd Örs, Stella

Fontos nyugdíjváltozás: 120 ezer embert érint

  • 2014. április 30. szerda 12:05

Az ING önkéntes nyugdíjpénztár az Aranykorba olvad be a múlt héten hozott döntés alapján. Az egyesülés miatt felvetődik a kérdés, hogy mi történik az ügyfelekkel, milyen teendőik akadnak az ügyfeleknek az összeolvadás miatt.


Múlt héten döntött az ING önkéntes nyugdíjpénztár az Aranykorba való beolvadásról. Azért mellettük tette le a voksát az ING, mert egy aránylag nagy, független pénztárról van szó, amely sok munkáltatóval áll kapcsolatban, illetve nagy tartalékokkal rendelkezik, így hosszú távon is garantálni tudja az ügyfelek kiszolgálását.

Az Aranykor július 1-én veszi át az ügyfeleket, így akkortól kezdve már az új pénztár intéz minden ügyet. A váltásról az ügyfelek levelet kapnak az Aranykortól. Egyébként a levelezést is leváltják, a cél az online és a telefonos kapcsolattartás, ez többek között köszönhető annak is, hogy a pénztártagok mellett az ING online rendszerét, és infrastruktúrájának egy részét is átveszi az Aranykor. Erről részletesebben ITT olvashatsz.

Milyen változásra kell felkészülnie a tagoknak?


Érdekes, hogy az ING taglétszáma 82 ezer fő körül alakult, míg az Aranykornál mindössze 36 ezren tartják nyugdíjmegtakarításukat, azaz a nagyobb pénztár olvad be a kisebb pénzintézetbe. Emiatt az összeolvadás során fontos szempont volt, hogy az ING ügyfelei nem járhatnak rosszul. Így érdekes módon az összeolvadás után az Aranykor átveszi az ING költségszerkezetét, illetve a választható portfóliókat is az ING korábbi portfólióihoz igazítja.

A költségszerkezet (azaz a befizetett díjakból való elvonás) szempontjából az ING kedvezőbb feltételeket biztosít a havi 25 ezer forintnál alacsonyabb befizetések esetén, így az Aranykor ügyfelei is jobban járnak ebben a kategóriában. Azok viszont rosszul járnak, akik azért választották az Aranykort, mert a magas befizetési kategóriában kedvező költségeket kínált.


A választható portfóliók elég hasonlóak a két a pénztár esetén, így nagy változásra nem lehet számítani. A régi Aranykor ügyfeleknek csak akkor érdemes fontolóra venni a váltást, amennyiben a Kiegyensúlyozott portfólióban tartották pénzüket, mivel itt valamelyest (7 százalékkal) eltolódik a befektetés a részvények irányába.


Az ING ügyfelei számára viszont megnyílik a lehetőség, hogy tőkevédett portfóliót válasszanak, igaz ennek hozamai messze elmaradnak a többi portfólió hozamaitól. A többi portfólió esetén a megszokott befektetések lesznek, így itt nincs értelme a váltásnak, ha eddig meg voltunk elégedve a választott portfóliónkkal.

Plusz szolgáltatás az Aranykor régi ügyfeleinek
Újítás lesz az Aranykor tagjainak, hogy az ING-nél nemrég bevezetett napi árfolyam meghatározás lesz bevezetve az egyesüléskor. Ennek köszönhetően az Aranykor ügyfelei is naprakészek lehetnek megtakarításaik értékével kapcsolatban.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS