2019. február 17. vasárnap Donát

Egyszerűen imádjuk a készpénzt: sosem voltak ilyen vastagok a párnacihák

  • Napi.hu
  • 2019. január 28. hétfő 11:01

Tavaly év végén 6 ezer milliárd forint felett volt a készpénzállomány - írja a Napi.hu. Holott a jegybank célja a készpénz visszaszorítása.

Decemberben 6117 milliárd forintra nőtt a forgalomban levő készpénzállomány, ez 19 százalékkal több, mint az előző év végén. Ezzel a lakossági készpénzállomány rekordot döntött. Egy tavaly publikált felmérés szerint az emberek 21 százaléka elsődlegesen készpénzben kapja a jövedelmét, 46 százalékuk pedig inkább ezzel fizet bevásárlásoknál.

Az MNB mindent megtesz, hogy a lakossági készpénzállományt átcsoportosítsa lakossági állampapírokba. Januártól 20 ezer forint alatt megszűnt a tranzakciós illeték, de a Portfolio összegzése szerint egyes bankok nem mérsékelték ennek megfelelően a díjakat. A készpénzben tartott pénzek minden bizonnyal az alacsony befektetési kamatkörnyezetnek is betudhatók.

JÓL JÖNNE 600 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 600 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 613 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB 14 634 forintos törlesztőt (THM 10,14%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS