2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Bankbetéttel is lehet kaszálni: mutatjuk a részleteket


Habár az alacsony jegybanki alapkamat miatt a bankbetétek népszerűsége csökkent, azért még mindig találkozni olyan kiemelt ajánlatokkal, amelyek szépen hozhatnak a konyhára. A következő időszakban ezeket a betéti konstrukciókat vesszük majd alaposabban is górcső alá.

Igen aggasztó képet festenek a lakosság megtakarításait összegző friss kutatások, amelyek szerint ma Magyarországon

több mint egymillió ember semmiféle megtakarítással nem rendelkezik.

Pedig szakértők szerint, a család anyagi biztonsága érdekében mindenkinek legalább akkora vésztartalékkal kellene rendelkeznie, amiből fedezni tudja minimum fél éves megélhetési költségeit. És akkor a távlati célokról, mint például egy drágább nyaralás, vagy egy új autó megvásárlása, még nem is beszéltünk.

Ráadásul még tovább borzolja a kedélyeket, hogy azok, akiknek van is némi megtakarítása, javarészt inkább otthon, a párnacihában tartják a pénzüket. Nem vicc, a felmérések szerint bő egymillió honfitársunk szerint ez a legjobb megoldás megtakarításaink kezelésére.

Pedig még az alacsony betéti kamatkörnyezet ellenére is van sokkal jövedelmezőbb, és nem utolsósorban biztonságosabb módja is megtakarításaink kezelésének. Habár a jegybanki alapkamat jelenleg csupán 1,35 százalék, így a magyarok kedvenc megtakarítási termékének, vagyis a bankbetétnek a népszerűsége is csökkent, azért még mindig találkozni olyan kiemelt ajánlatokkal, amelyek szépen hozhatnak a konyhára.

A következő időszakban éppen ezért tematikus cikkek keretében vesszük majd alaposabban is górcső alá a kiemelt betéti konstrukciókat. Kitérünk majd többek között a magyar lakosság megtakarítási szokásaira, foglalkozunk majd a vésztartalék helyes képzésével, de szót ejtünk a legcsábítóbb konstrukciókról, illetve a bújtaott költségekről is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS