19 °C Budapest
NFT Young woman, a digital artist, creates digital art on a tablet at home and shows a coin with the inscription NTF - non fungible token. Remote work, digital nomad, digital painting, animation, video.

Akkora pénzt kaszálnak ezekkel az egyszerű zsetonokkal külföldön, hogy az már művészet!

2021. június 30. 15:32

Az elmúlt hónapokban irtózatosan felpörgött a digitális műalkotások, illetve a híres emberhez, vagy eseményhez köthető, egyedi digitális fájlok, képek, zenék, videók piaca. Ez az úgynevezett NFT (Non-fungible token) biznisz.

Hogyan működik, és mi ez az NFT? Vegyük például Jack Dorsey-t , a Twitter alapítóját, aki   az első Twetter bejegyzését 2,9 millió dollárért adta el. Hogyan lehetséges, egy  mindenki által szabadon olvasható bejegyzést 2,9 millió dollárért eladni, és hogyan létezhet olyan őrült, aki ezt megveszi?

Jack a twitter bejegyzéséről szóló képet, mint jogtulajdonos NFT-vé alakította. Ezzel gyakorlatilag egy egyedi kriptovalutát hozott létre, ami módosíthatatlan, nem lehet vágni, szerkeszteni, valamint tartalmazza az eredetiségről szóló igazolást, miszerint ebből, ebben a formában csak egy létezik a világon, és még a tulajdonjogot is tartalmazza. Mindez az Ethereum kriptovaluta rendszerére épül, és a blokklánc technológia garantálja, hogy senki nem lophatja el, vagy hamisíthatja a te digitális fájlodat. 

Az NFT-ék értékét tehát, ha megfelelő forrásból származik, vagy egy jó digitális műalkotásról beszélünk, az adja, hogy csak egy van belőle a földön, hasonlóan a Mona Lisa-hoz, ez az egyediség igazolható, ezért  sokak számára nagy értéket jelent. Az egész jelenségről az alábbi videóban találsz információt:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?