Budapest, 2021. április 18.Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita virágot visz Törõcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznõ portréihoz a Nemzeti Színház elõtt 2021. április 18-án. Mögöttük Vidnyánszky Attila, a színház vezérigazgatója (j2) és Rátóti Zoltán stratégiai igazgató. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet mûvésze április 16-án, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el.MTI/Máthé Zoltán

Ez Törőcsik Mari hagyatékának egyik fő tétele: 40-50 millió forintot is érhet

2021. június 13. 15:29

Az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari velemi ingatlanjának értéke a becslések szerint 40-50 millió forint. Kérdéses azonban, hogy az önkormányzatnak lesz-e ennyi pénze megvenni az ingatlant azért, hogy emlékházként működtesse azt.

Törőcsik Mari idén áprilisban halt meg, és a hagyatéki tárgyalásáig még közel fél évet kell majd várni. De életében többekkel is beszélt arról, mit szeretne – írja a Borsonline. A Nemzet Színészének Budapesten és Velemben is volt ingatlanja, de élete utolsó felében már a Vas megyei településen tartózkodott. Bakos László polgármester a lapnak elárulta, szeretnék megvenni az ingatlant:

A szándékunk komoly, de még nem tudjuk, rábólintanak-e az örökösök. Egy ingatlannak piaci és eszmei értéke is van, és egyáltalán nem biztos, hogy a kettő megegyezik

- magyarázta a településvezető. A híres színésznő ingatlanja egy felújított hosszú parasztház, kerttel. Értéke normális körülmények között is, a lap szerint

mintegy negyven–ötvenmillió forintra tehető.

Az is lehet ugyanakkor, hogy a színésznő kiléte miatt az örökösök többet szeretnének kapni a házért, ha egyáltalán eladnák azt. Az azonban biztos, hogy Törőcsik Mari neve ebben az esetben értéknövelő lehet. A település polgármestere elmondta azt is, hogy egyelőre nincs forrásuk egy ilyen volumenű ingatlanvásárláshoz, de bízik benne, hogy a jövőben találnának támogatók ügyükhöz. A településvezető elmondta azt is, hogy szeretnének szobrot is a színésznőről a házzal szemben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lap megkereste Törőcsik Mari lányát és fogadott fiát is, előbbiek azonban nem kommentálták a lehetőségeket, a fiú pedig azt mondta, nem foglalkoztatja, mi áll a végrendeletben, bármi is legyen ugyanis benne azt tiszteletben fogja tartani.

(Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 18. 15:22
 Az Arany Blende minden évben a legjobb filmelzetest keresi. Idén 46 tavaly bemutatott magyar filmhe...
Holdblog  |  2022. augusztus 18. 06:05
Korábban a HOLDBLOG-on már írtunk róla, hogy az orosz-ukrán konfliktus után Kína és Tajvan viszonyár...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?