34 °C Budapest
Budapest, 2021. április 18.Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita virágot visz Törõcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznõ portréihoz a Nemzeti Színház elõtt 2021. április 18-án. Mögöttük Vidnyánszky Attila, a színház vezérigazgatója (j2) és Rátóti Zoltán stratégiai igazgató. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet mûvésze április 16-án, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el.MTI/Máthé Zoltán

Ez Törőcsik Mari hagyatékának egyik fő tétele: 40-50 millió forintot is érhet

2021. június 13. 15:29

Az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari velemi ingatlanjának értéke a becslések szerint 40-50 millió forint. Kérdéses azonban, hogy az önkormányzatnak lesz-e ennyi pénze megvenni az ingatlant azért, hogy emlékházként működtesse azt.

Törőcsik Mari idén áprilisban halt meg, és a hagyatéki tárgyalásáig még közel fél évet kell majd várni. De életében többekkel is beszélt arról, mit szeretne – írja a Borsonline. A Nemzet Színészének Budapesten és Velemben is volt ingatlanja, de élete utolsó felében már a Vas megyei településen tartózkodott. Bakos László polgármester a lapnak elárulta, szeretnék megvenni az ingatlant:

A szándékunk komoly, de még nem tudjuk, rábólintanak-e az örökösök. Egy ingatlannak piaci és eszmei értéke is van, és egyáltalán nem biztos, hogy a kettő megegyezik

- magyarázta a településvezető. A híres színésznő ingatlanja egy felújított hosszú parasztház, kerttel. Értéke normális körülmények között is, a lap szerint

mintegy negyven–ötvenmillió forintra tehető.

Az is lehet ugyanakkor, hogy a színésznő kiléte miatt az örökösök többet szeretnének kapni a házért, ha egyáltalán eladnák azt. Az azonban biztos, hogy Törőcsik Mari neve ebben az esetben értéknövelő lehet. A település polgármestere elmondta azt is, hogy egyelőre nincs forrásuk egy ilyen volumenű ingatlanvásárláshoz, de bízik benne, hogy a jövőben találnának támogatók ügyükhöz. A településvezető elmondta azt is, hogy szeretnének szobrot is a színésznőről a házzal szemben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lap megkereste Törőcsik Mari lányát és fogadott fiát is, előbbiek azonban nem kommentálták a lehetőségeket, a fiú pedig azt mondta, nem foglalkoztatja, mi áll a végrendeletben, bármi is legyen ugyanis benne azt tiszteletben fogja tartani.

(Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15