2021. január 26. kedd Vanda, Paula
HR Centrum

Gondoltad volna? Ennyit kereshetsz buszvezetőként a Volánnál


Munkaerőhiánnyal küzd a Volán is, de elmondásuk szerint csak alig száz üres állásra keresnek jelentkezőt. Ennek ellenére folyamatos a felvétel a céghez. Utánajártunk, mit kér és mit ad a Volán.

Korábban megnéztük, hogy mennyit lehet keresni a MÁV-nál és a BKV-nál, és azt is, milyen végzettséggel lehet bekerülni a két nagy céghez. A harmadik nagy közlekedési társaságot, a Volánt sem hagyjuk ki, jelen cikkünkben az ő zsebükben turkálunk. 

A társaság 1500 autóbusz-vezetőt és egyéb fizikai dolgozói területen 410 főt foglalkoztat;  ez előbbinél 96, utóbbinál 93 százalékos feltöltöttséget jelent a kommunikációs osztály tájékoztatása szerint. Tehát ha utánaszámolunk ennek az igen tárgyilagos közlésnek, akkor azt látjuk, hogy körülbelül 63 sofőr, és 31 fizikai állás betöltetlen. A szellemi állományukban teljes a keret.

A munkaerőhiány - különös tekintettel az autóbusz-vezetők hiányára - nemcsak a Volánbusz Zrt.-nél tapasztalható, hanem országos szinten is létező jelenség. Társaságunk esetében tényező az is, hogy erős a munkáltatói konkurencia a központi régióban" 

- indokolta a munkaerőhiányt a cég kommunikációs osztálya.

Erre van szükséged, ha a Volánnál dolgoznál

A cég folyamatosan várja a jelentkezőket sofőr és járműfenntartás területére. Az autóbusz-vezetőknek D kategóriás jogosítvány, és GKI (Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány) igazolvány az elvárás, a fizikai munkakörök betöltéséhez pedig autószerelő, karosszéria lakatos, vagy autóvillamossági szerelő szakmunkás végzettség szükséges. Ezen felül orvosi alkalmasságit és erkölcsi bizonyítványt mindenkitől kérnek.

Ennyit fizet

Tavaly a teljes munkaidős sofőri átlagbér bruttó 249 100 forint volt, amely évi 210 túlóra mellett lehetett elérni. Az üzemanyag-megtakarításért járó össze (ez a javadalmazás része a Kollektív Szerződésnek) átlagosan havonta 38 938 forintot jelentett fejenként. A járműkarbantartók átlagosan bruttó 237 200 forintot kerestek átlagosan.

És amit még ad

A fizetések besorolásánál figyelembe veszik a sofőrök teljesítményét, és az üzemanyag-megtakarítás után is jár fizetség. Emellett évente bruttó 491 000 cafeteriát kapnak a teljes munkaidősök (ez 2016-ra vonatkozik), ami havonta bruttó 40 916 forintot jelent. Emellett utazási kedvezmények és szabadjegyek itt is vannak, valamint belföldi és külföldi kedvezményes üdülési lehetőség is. Szükség esetén van munkásszállás. A cég hozzájárul az önkéntes nyugdíjpénztárhoz, és biztosítást is köt az alkalmazottaira.

Van, ahol durvább a helyzet

Jelen cikkünkhöz kizárólag a Volán Zrt-t kérdeztük. Korábbi lapértesülések szerint viszont a Volán-társaságoknál már elérte a kritikus szintet a létszámhiány. Év elején sztrájkhelyzet is volt, a túlhajszolt és alulfizetett buszvezetőktől volt hangos a média. Becslések szerint alsó hangon is 500 sofőr hiányzik az országból, nem találnak elég szakképzett munkaerőt, és a bérek közötti nagy eltérések is tovább fokozták az amúgy is feszült hangulatot. Az sem sokat segít a helyzeten, hogy külföldön kevesebb munkával, az itthoni fizetés többszörösét is megkeresheti a sofőrök.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2021. 01. 25. 07:33
A szankciótörvényről - I.

A vállalkozások és a magánszemélyek szempontjából egyaránt lényeges jogszabályi változásokkal...

hrdoktor
2021. 01. 25. 06:45
Koronavírus: így enyhítsünk a szorongás új formáján

Természetes jelenség, hogy a COVID-19 járvány során aggódunk saját és szeretteink egészségéért....

coachco
2021. 01. 24. 15:10
Kiírni magunkból a családot

Az alcím friss könyvélményemre utal. És arra, amin sokat gondolkodom mostanában. Miért is annyira...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

legacykft
2021. 01. 22. 20:00
4 érv a sokszínű csapatok mellett

Az nem kérdés, hogy a diverzitás témaköre mára már nagy népszerűségnek örvend a csapatok...

hrbonbon
2020. 12. 24. 00:05
Adventi ajándék egypercesek - 24. nap

2020-12-21 00:05 "„Ahogy a visszajelzéseknek, úgy az érdemek elismerésének is nagy szerepe van...

ajovomunkahelye
2020. 12. 18. 13:56
Globális Covid felmérés és Legjobb Munkahelyek Program a Liferaynél

2016-ban az egyik kereskedelmi tévé híradójában látta meg először a Liferay cég vezetése...

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked