7 °C Budapest
Casual businesswoman sitting on a desk and leading an informal team meeting

Ezért nem tud sok magyar nő elhelyezkedni ilyen munkahelyen: 10-ből 1 embernek sikerülhet

2023. január 18. 16:28

Az infokommunikációs-távközlési (IKT) szektor vállalatai szívesen foglalkoztatnának jóval több női digitális szakembert, ehhez azonban a nők szerint a sztereotípiák lebontására, családbarát munkahelyekre és rugalmas munkaidőre lenne szükség - derül ki az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) legfrissebb Femintech 2022 kutatásából, amelyet az MTI-hez is eljuttatott.

A női jelölteket leginkább nagyvállalatok és a nemzetközi hátterű cégek hiányolják. A felmérésben 31 százalékuk gondolta úgy, hogy magasabb számban lenne szükség a női kompetenciákra a nagyvállalati szervezeti kultúrában. A felmérésről kiadott közlemény idézi az Európai Unió 2020-as adatait, amely szerint 8,4 millió szakember dolgozott az IKT iparágban, de csak 18,5 százalékuk nő. Magyarországon ez az arány mindössze 12,3 százalék volt ekkor.

Megjegyzik: a pandémia némileg változtatott az IKT szektor foglalkoztatási stratégiáján a home office és a távmunka bevezetésével, amellyel a dolgozó nők kevésbé voltak kitettek az elbocsátásnak. A hibrid foglalkoztatás által a szektor egyre nyitottabb a női képességek integrálására - emelték ki.

A megkérdezett munkáltatók többnyire nyitottnak tartják magukat a nők foglalkoztatása iránt, úgy vélik, esélyegyenlőséget biztosítanak az előmenetelben és a bérezésben. A felmérésben elismerték a női munkavállalók fontosságát és előnyeit, valamint kulcsfontosságú szerepét a diverzitás megteremtésében. 

Azonban míg a vállalatok 85 százalékban teljesen nyitottnak értékelték magukat, addig a női munkavállalók csak 20 százalékban tartják őket annak. Ennek az is oka, hogy másképp értékelik a nyitottság fogalmát a munkáltatók és a munkavállalók - jegyzik meg az elemzők. A felmérésben a megkérdezett nők 35,4 százaléka azt nyilatkozta, hogy előmenetelét a női IT munkavállalókkal szembeni sztereotípiák akadályozzák, 30 százalékuk szerint akadály lehet a karrierépítésükben a gyermekvállalás. 10,2 százalék gondolja úgy, hogy az IKT vállalatok nem rugalmasak a foglalkoztatásban, 7,4 százalékuk szerint pedig nem családbarátak a munkahelyek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vizsgálat megállapította, hogy az ágazatban a magasabb jövedelem a fiatalabb (30 év alatti) munkavállalóknak fontosabb motivációs tényező, a folyamatos tanulási és fejlődési lehetőség a 31 és és 41 év közöttieknek, míg a 41 év felettiek esetében az új technológiák megismerése a lényeges szempont. A felmérés az IVSZ tagvállalatainak és partnereinek  közreműködésével valósult meg, a munkáltatói kérdőívet 52 vállalat töltötte ki. A munkavállalói felmérés kérdéseire 285 női munkavállaló válaszolt 2021 tavaszán. A válaszadók átlagéletkora 33 év volt.

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.02.01 13:52
Az Országgyűlés a 2022. november 22-i ülésnapján elfogadta az egyes adótörvények módosításáról szóló...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?