1 °C Budapest
Businesswoman with male and female colleagues in board meeting at workplace seen through doorway

Még nem késő: ezt a 4 dolgot érdemes most megfogadni, hogy sikeres év legyen 2023

2022. december 29. 15:31

Ha újévi fogadalmakról van szó, elsőre szinte senkinek nem a munkája jut az eszébe. Ahhoz azonban, hogy kiegyensúlyozottak tudjunk maradni, jó, ha az újévi fogadalmak közé bekerül néhány olyan terv, amely segít összeegyeztetni a munkát és a magánéletet – véli a szakértő. Megfogadni általában azt szoktuk, hogy az új évben lefogyunk néhány kilót, elmegyünk valahová, ahová mindig is vágytunk, több időt töltünk a szeretteinkkel. Ezek mind fontos és hasznos tervek, de mi van a munkánkkal, amely egy meghatározó része az életünknek? Hogyan legyünk elégedettek és teljesítsünk jól úgy, hogy közben nem terheljük túl magunkat? Erre hoz most néhány tippet Végh József, a K&H HR vezetője.

Gondoljuk át, mit szeretnénk elérni, hogyan fejlődhetünk, hogyan teremtjük meg a munka-magánélet egyensúlyát, mit várunk el a munkánktól, a beosztottjainktól/felettesünktől, és mindezt beszéljük is át velük. Így lesz egy tiszta képünk arról, hogy honnan hová tartunk, és mindezt hogyan érjük el úgy, hogy nem vállaljuk túl magunkat.

Tanuljunk meg „jól bánni” az időnkkel

Fordítsunk időt a projektmenedzsment fejlesztésére, aminek akkor látjuk majd a legnagyobb hasznát, amikor sok a határidős teendőnk. Ilyenkor különösen fontos, hogy átgondoljuk, listázzuk, majd pedig rangsoroljuk is feladatainkat aszerint, hogy nagyon sürgős, sürgős, illetve kevésbé sürgős teendőkről van szó – ezt pedig egyeztessük le a felettesünkkel is. Így nem kell munkaidő után is dolgoznunk, könnyebben átlátjuk a dolgokat, és minimalizáljuk annak a lehetőségét, hogy kicsúszunk a határidőből.

Használjuk ki a szabadidőnket

A munkaidő lejártával kapcsoljunk át szabadidő-üzemmódra, vezessük le a stresszt mozgással, vagy épp töltődjünk fel egy moziban.  Az új év jó alkalom lehet egy új képesség elsajátítására is, legyen ez egy nyelv, egy tánc, sportág kipróbálása vagy épp a főzőtudományunk elmélyítése. Ez olyan sikerélményt is jelenthet, amely növeli a magabiztosságunkat, és így nagyobb lelkesedéssel vágunk bele munkahelyi feladatainkba is.

Nyáron 2 hetet pihenjünk

Szünet nélkül dolgozni egész évben nemcsak a mentális egészségünket befolyásolja, de bizony a teljesítményünkre is hatással van. Ha jót akarunk magunknak, már most megfogadjuk, hogy nyáron két egész hetet kiveszünk egyszerre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fontos, hogy ilyenkor tényleg ne foglalkozzunk munkával! A lelki és a fizikai egészségünk szempontjából is meghatározó, hogy elég időt szánjunk a lazításra. Kipihenten és feltöltődve a munka is sokkal hatékonyabban, gördülékenyebben fog menni. Éppen ezért mi arra biztatjuk a kollégákat, hogy nyáron két hétre mindenképpen menjenek el pihenni

– hangsúlyozta Végh József. A nyári szabadság mellett az is fontos, hogy hétvégente válasszunk olyan tevékenységet, ami valóban kikapcsol: látogassuk meg a rég nem látott rokonokat vagy próbáljunk ki egy új receptet. Emellett igyekezzünk úgy elosztani az egész éves szabadságunkat, hogy 2-3 havonta legyen egy hosszú hétvégénk, így elkerülhetjük a kiégést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?