25 °C Budapest
Egyre több magyar munkaszerződését módosítják: bukhatják a bérpótlékot

Egyre több magyar munkaszerződését módosítják: bukhatják a bérpótlékot

2018. július 22. 12:58

Egyre többször fordul elő, hogy az irodai alkalmazottak munkarendjét kötetlenné minősíti a munkáltató. Ez elsőre jól hangzik, ugyanakkor nem árt tudni, hogy az ilyen munkavállaló nem jogosult bérpótlékra. Mutatjuk, mire számítson az, akinek így módosítják a szerződését.

"Gyakran találkozom azzal a jelenséggel, hogy a hierarchiában nem is túlzottan felül lévő irodai munkatársak munkarendjét kötetlenné minősíti a munkáltató, jellemzően munkaszerződéssel, ritkábban más módon (a törvény szövege alapján erre akár egyoldalúan is módja lehet)" - írja a Pénzcentrum számára írt szakértői anyagában Dr. Fodor T. Gábor munkajogász. Mint mondja, a kötetlen munkarendben dolgozó munkavállaló munkaidejét nem kell nyilvántartani, számára bérpótlékok nem járnak, és a rendkívüli munkavégzés is kizárt az esetében.

Habár rendkívül csábító, hogy a munkavállalók minél nagyobb részét "kötetlen" munkarendűvé minősítsék, ugyanakkor rendkívül rizikós is

- hívja fel a figyelmet a szakember.

A kötetlen munkarend ugyanis nem jelent mást jogi értelemben, mint hogy a munkáltató a munkaidőbeosztás jogát a munkavállalónak átengedi. A munkaidőbeosztás jogának átengedése azt jelenti, hogy a munkavállaló mondja meg, hogy mikor akar munkát végezni - tehát nem szólhatnak rá a munkavállalóra, ha "késett", vagy korán hazament, esetleg azért, mert "nem túlórázik", hiszen ezek a fogalmak értelmezhetetlenek akkor, ha a munkaidő beosztását a munkavállaló végzi.

Ha a munkavállaló mondja meg, hogy mikor dolgozik, akkor nem tehetünk neki szemrehányást azért, hogy nem maradt bent.

Természetesen egy dolgot azért elvárhatnak az ilyen munkavállalótól is: hogy átlagosan dolgozza le a napi nyolc óráját. "Az, hogy az "átlag" milyen időszak átlagát jelenti, nehéz megmondani, de egy-két hónap átlagában azért ez véleményem szerint elvárható" - mondja Dr. Fodor T. Gábor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A magyar jogalkotó - több más, magyar munkatörvénykönyvbéli fogalomhoz hasonlóan, például megszakítás nélküli munkakör - "hozzáköltött" a kötetlen munkarend uniós irányelvi fogalmához. (Sajnos általánosságban is elmondható, hogy a magyar munkajog uniós megfelelőségével komoly problémák vannak.) A magyar jogalkotó szerint "a munkarend kötetlen jellegét nem érinti, ha a munkavállaló a munkaköri feladatok egy részét sajátos jellegüknél fogva meghatározott időpontban vagy időszakban teljesítheti."

- fogalmaz írásában a munkajogász, aki azt azért hozzá teszi, hogy ez a "jogalkotói költés" természetesen nem jelenti azt, hogy kötetlennek minősíthető egy olyan munkakör, amelynek betöltője folyamatosan meetingeken ül, vagy akinek óránként státusriportot kell készítenie. Még munkáltatóbarát értelmezéssel is a fenti jogszabályi fordulat legfeljebb azt jelenti, hogy nem érinti a munkarend kötetlen jellegét, ha pl. a key account manager az ügyfelek munkaidejében köteles végigjárni az üzleti partnereket, vagy ha havonta egy közös meetinget tart a key account manager-eknek a munkáltató.

A tipikus, aggály nélküli kötetlen munkarendben foglalkoztatható munkavállaló a key account manager, az ügyféllátogató, és hasonló munkakörök. A törvény erejénél fogva kötetlen munkarendben dolgozik ezen felül a vezető állású munkavállaló, továbbá a távmunkás.

"Egyes vélemények szerint a vezetők asszisztensei is dolgoztathatóak kötetlen munkarendben, ez álláspontom szerint véleményes, mindkét álláspont mellett felhozhatóak érvek. A fenti körön kívül azonban fokozott óvatosságot javasolok a kötetlen munkarend alkalmazásakor, különösen azon munkavállalók tekintetében, akik valójában nem rendelkeznek érdemi szabadsággal munkaidejük beosztása kapcsán, mivel például jelentős számú meetingen kell részt venniük, és még kiemeltebb figyelmet javasolok ezen munkavállalói kör tekintetében akkor, ha egyébként nyilvánvaló, hogy a "kötetlenség" megállapításának valódi célja a rendkívüli munkavégzés ellenértéke fizetésének elmulasztása" - zárja szakértői anyagát a munkajogász.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35