11 °C Budapest

Címke: munkajog (11 cikk)

Gosztola Judit, Nagy Bálint | 2020. június 8. 05:34

Rémesen kontrollmániás a legtöbb magyar főnök: itt a nagy home office kutatás

A járványhelyzet alatt aki csak tehette, otthonról dolgozott, ami sok cégnek, de még több munkavállalónak komoly kihívást jelentett. Nagyszabású kutatásba kezdtünk, hogy kiderüljön, mi volt a legnehezebb az elmúlt hetekben, és ami még ennél is fontosabb, hogy megtudjuk, mit várnak, mit várnak el a magyar munkavállalók ezentúl. Összesen 13 kérdés kapcsán mondták el olvasóink a véleményüket a munkajogtól, a biztonságon át egészen addig, hogy mi idegesítette őket a legjobban: a lusta kolléga, vagy a túlbuzgó főnök.

Pénzcentrum | 2019. május 31. 11:30

Csúnya bukta lehet a magyar álommeló vége: sokan elbuknak, akik belefognak

A munkaerőpiacon lévő legfiatalabb generáció számára a home office ma már nem extra kedvezményt, hanem sok esetben alapfeltétel. De nincs könnyű dolga a munkaadónak, hiszen a játékszabályokat neki kellene kitalálni, és ugyanúgy rá vár a különböző bonyolult fogalmak tisztázása is

HRcentrum | 2018. július 22. 12:58

Egyre több magyar munkaszerződését módosítják: bukhatják a bérpótlékot

Egyre többször fordul elő, hogy az irodai alkalmazottak munkarendjét kötetlenné minősíti a munkáltató. Ez elsőre jól hangzik, ugyanakkor nem árt tudni, hogy az ilyen munkavállaló nem jogosult bérpótlékra. Mutatjuk, mire számítson az, akinek így módosítják a szerződését.