22 °C Budapest

Kiszel Tünde az APEH célkeresztjében? "Aki kér, az kap számlát a naptárról!"

2010. május 26. 04:20

Az 50 éves Kiszel Tünde már a legendás naptár jubileumi kiadványának előkészületein dolgozik, azonban egy adóhatóság felé történt bejelentés miatt akár kellemetlen meglepetés is érheti. Állítólag egy kiskereskedőnél telt be a pohár, miután egy rendezvényen a saját szemével látta, hogy Kiszel nem adott számlát a naptárról egy vevőnek.

A bejelentő szerint az is kérdéses, hogy az interneten közel kétezer forintért rendelhető naptár mellé vajon kapnak-e nyugtát vagy számlát a vásárlók. A kereskedő végül bejelentést tett az APEH felé, melyben kéri, hogy ellenőrizzék le, vajon a celeb adózik-e a naptárból származó bevételei után.

Kiszel Tünde a Blikknek elmondta, hogy a következő évi kiadvány két változatának tervei már elkészültek, az egyik csak a róla, a 10. jubileumi pedig a lányával készült képekből áll össze.

A naptárakat árulják könyvesboltban és papír-írószer üzletben, de az interneten is lehet rendelni, évente néhány ezer darab fogy belőle.

Kiszel hozzátette, hogy a jogszabályok szerint adózik, aki kér, annak ad számlát is. A naptárüzlet általában nullszaldós, de ha van is rajta egy kis haszon, arra kár irigykedni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A konkrét személy ellen folyó vizsgálat adótitoknak minősül, annak eredményét csak az "átvilágított" tudhatja meg, a bejelentő nem. Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Kiszel Tünde adóvizsgálatával kapcsolatos híreket. Évente körülbelül húszezer bejelentés érkezik az adóhatóság felé, de nem indítanak minden esetben vizsgálatot, hanem előtte megvizsgálják, hogy van-e alapja egy komolyabb ellenőrzésnek - tette hozzá a szóvivő.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM