32 °C Budapest

Kiszel Tünde az APEH célkeresztjében? "Aki kér, az kap számlát a naptárról!"

2010. május 26. 04:20

Az 50 éves Kiszel Tünde már a legendás naptár jubileumi kiadványának előkészületein dolgozik, azonban egy adóhatóság felé történt bejelentés miatt akár kellemetlen meglepetés is érheti. Állítólag egy kiskereskedőnél telt be a pohár, miután egy rendezvényen a saját szemével látta, hogy Kiszel nem adott számlát a naptárról egy vevőnek.

A bejelentő szerint az is kérdéses, hogy az interneten közel kétezer forintért rendelhető naptár mellé vajon kapnak-e nyugtát vagy számlát a vásárlók. A kereskedő végül bejelentést tett az APEH felé, melyben kéri, hogy ellenőrizzék le, vajon a celeb adózik-e a naptárból származó bevételei után.

Kiszel Tünde a Blikknek elmondta, hogy a következő évi kiadvány két változatának tervei már elkészültek, az egyik csak a róla, a 10. jubileumi pedig a lányával készült képekből áll össze.

A naptárakat árulják könyvesboltban és papír-írószer üzletben, de az interneten is lehet rendelni, évente néhány ezer darab fogy belőle.

Kiszel hozzátette, hogy a jogszabályok szerint adózik, aki kér, annak ad számlát is. A naptárüzlet általában nullszaldós, de ha van is rajta egy kis haszon, arra kár irigykedni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A konkrét személy ellen folyó vizsgálat adótitoknak minősül, annak eredményét csak az "átvilágított" tudhatja meg, a bejelentő nem. Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Kiszel Tünde adóvizsgálatával kapcsolatos híreket. Évente körülbelül húszezer bejelentés érkezik az adóhatóság felé, de nem indítanak minden esetben vizsgálatot, hanem előtte megvizsgálják, hogy van-e alapja egy komolyabb ellenőrzésnek - tette hozzá a szóvivő.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?