2019. május 23. csütörtök Dezső

Százezrek múlhatnak rajta: nem mindegy, melyik hitelt választod


Szokatlanul nagy az érdeklődés már az év elején a lakáshitelek iránt - februárban és március elején is kitarthatott a hitelfelvételi lendület a bankok újdonságai alapján. Több pénzintézetnél is új akciók élesedtek, amelyekkel akár százezer forint felett spórolhatunk. 

A Bank360 legfrissebb információi szerint márciustól már nem fogad be új ügyletet a Referencia Kamatlábhoz kötött kamatozású típusú termékekből az UniCredit Bank, így már csak hosszú kamatperiódusú vagy végig fix kamatozású hitelek közül választhatnak az ügyfelek, azaz a törlesztés biztonságosabbá válik.

Csökkentek a kamatok a K&H Banknál az 5, 10 éves kamatperiódusú és a 10 éves rögzített kamatozású lakáshiteleknél:

  • Az 5 éves kamatperiódusú piaci kamatozású és a szintén 5 éves kamatperiódusú MFL hitelnél 4,59 százalékról 4,39 százalékra csökkent.
  • Ugyanezen két terméknél 10 éves kamatperiódus mellett 5,15 százalékról 4,99 százalékra csökkent a kamat.
  • Míg a 10 éves futamidejű végig fix kamatozású piaci és MFL hitelnél 5,09 százalékról 4,89 százalékra csökkent a kamat.

Amennyiben a bank leendő ügyfelei a kezdeti díjak elengedését szeretnék, más kamatozással juthatnak hozzá ezekhez a hitelekhez. Ebben az esetben:

  • Az 5 éves kamatperiódusú piaci hitelnél 4,79 százalékról 4,59 százalékra csökkent a kamat.
  • A 10 évesnél 5,35 százalékról 5,19 százalékra,
  • a 10 éves fix kamatozású kölcsönnél pedig 5,29 százalékról 5,09 százalékra módosult.

Tavaszi jóváírás akciót hirdetett a Raiffeisen Bank. 70 000 forint jóváírást kaphatunk lakáshitelünk után, ha május 31-ig igénylünk minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a banktól, és a folyósítástól a jóváírásig számítva késedelem nélkül fizetjük a törlesztőrészleteket, továbbá más Raiffeisen terméknél sincs 30 napnál későbbi vagy 5 000 forintnál magasabb késedelmes tartozásunk. 

Az akció összevonható az induló díjakra vonatkozó akcióval, azonban a jóváírt összeget vissza kell fizetni, ha három éven belül végtörlesztjük vagy a tőketartozás felét meghaladó összeget törlesztünk elő.

Változtatott kamatkedvezmény-rendszerén a CIB Bank: 5 éves kamatperiódusú fogyasztóbarát lakáshiteleknél

  • havi 100 000 forintos jóváírás esetén 0,02 százalékos kedvezményt kapunk a standard kamatból.
  • havi 250 000 forintos jóváírás esetén 1,09 százalékot,
  • ha pedig Magnifica vagy Private Banking ügyfelek vagyunk, 1,19 százalékos kamatkedvezményt kapunk.
  • szintén 1,19 százalék kedvezmény kapunk, ha hitelkiváltás a cél.

További akciókkal is kecsegtet a pénzintézet: 100 000 forintot ír jóvá, ha az 5 éves fogyasztóbarát hitel célja idegen bank jelzáloghitelének kiváltása és igényeljük ezt a kedvezménycsomagot. A jóváírás 30 napon belül megtörténik. 

A Budapest Banknál csökkent a 10 éves fogyasztóbarát jelzáloghitel kamata 2-10 millió forintos hitelösszeg-sávban 6,29 százalékról 6,19 százalékra.

Nem szakad meg a lendület

Továbbra is hatalmas az érdeklődés a lakáshitelek iránt, nem csillapodott Magyarországon a lakásvásárlási láz. A jegybanki adatok szerint idén januárban az előző év megegyező időszakához képest 9 százalékkal bővült a lakáshitelezés és több mint 73 milliárd forintot folyósítottak a pénzintézetek, de szintén nagy volt az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt, amelyek magas hitelösszegük miatt reális alternatívát jelentenek ingatlancélú felhasználáshoz.

A hitelaggregátor szakértője, Veres Patrik úgy véli, a szokatlanul magas év eleji érdeklődést a bankok is megpróbálják kihasználni és - kamatverseny híján - jelentős akciókkal próbálják magukhoz édesgetni az ügyfeleket. 

15 millió forintot 20 éves futamidővel, 10 éves kamatperiódussal akár 4,58 százalékos THM-mel is találhatunk a piacon, míg a kicsit kockázatosabb 5 éves kamatperiódust vállalva már 4,01 százalékos THM mellett is vehetünk fel kölcsönt.

A lakáshitelek iránti kereslet idén is kitart, a banki szakportál kétszámjegyű bővülést prognosztizál, amelynek jelentős hajtóereje az ingatlanárak emelkedése, ami a többség számára szükségessé teszi a lakáshitel felvételét tranzakcióik lezárásához.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS