2018. július 21. szombat Dániel, Daniella

Kamatversenybe kezdtek a bankok: mutatjuk, kik járnak ezzel igazán jól

  • hvg.hu
  • 2018. május 17. csütörtök 11:02

A bankok kamatversenybe kezdtek a személyi kölcsönök piacán is, van, ahol már egy számjegyű kamatot kínálnak. De vajon ki jár igazán jól a csábító ajánlatokkal?

Sokak számára csábító lehet a bankok áruhitele. A pénzintézetek ugyanis kamatversenybe kezdtek a személyi kölcsönök piacán is, van, ahol már egy számjegyű kamatot kínálnak. Csakhogy igazán jól azok járnak, akik viszonylag jól, legalább havi nettó 250 ezer forint jövedelmük érkezik az adott banknál vezetett folyószámlára - írja a Hvg.hu.

A cikkből kiderül az is, az adósok 77 százalékának havi bruttó 300 ezer forint alatti havi jövedelme van, míg a félmillió felettiek aránya mindössze 5 százalék. Az új kölcsönt felvevők csaknem harmadának van már fogyasztási hitele, és az ingatlanhiteleseknek ugyancsak a 8 százaléka vett fel egy éven belül fogyasztási kölcsönt is.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Gigabírság szedi áldozatait az Adrián: sokan nem is sejtik, hogy ez tilos!
Ezt nem árt tudnod, ha a tengernél nyaralsz idén, 132 ezer forint is lehet a büntetés.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS