2020. július 4. szombat Ulrik

A koronavírus az állatkertet is lehúzta: már most 100 milliós a kár

  • Népszava
  • 2020. április 16. csütörtök 10:15

Már most 100 milliós veszteséggel számolhat az állatkert a koronavírus-járvány miatt. Vajon meddig rúghat a számla a látogatási korlátozások alatt?

Állatainkról továbbra is a legmagasabb színvonalon gondoskodunk, és arra törekszünk, hogy - a látogatók elmaradásán kívül - semmit ne érzékeljenek ebből a rendkívüli helyzetből - válaszolta a Népszava kérdésére Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A fővárosi állatkert még gondolatban sem készül olyasmire, mint a Neumünsteri Állatparkkal kapcsolatos szélsőséges költségcsökkentések tervei. Az említett tervek a német állatkertekben sem tekinthetők általánosnak: sem a szakmai csatornákon keresztül, sem a hírekben nem látjuk azt, hogy a 71 akkreditált németországi állatkertben ez jellemző intézkedés lenne, a Neumünsteri Állatparkkal kapcsolatban hallottunk csak ilyen híreket - tette hozzá Hanga Zoltán, aki ugyanakkor nem tagadja, hogy a fővárosi állatkert is komoly veszteségeket kénytelen elkönyvelni.

A kieső működési bevételekről pontos összesítést várhatóan a látogatási korlátozások megszűnte után lesz érdemes készíteni, de durva becsléssel azt mondhatjuk, hogy a százmillió forintos bevételkiesést már biztosan meghaladtuk - jelentette ki az állatkert szóvivője.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk