26 °C Budapest
Close up of a black female human hand paying with a credit card on a cashier machine in a supermarket

Nagy újdonságot robbantott a Tesco: így bizony pénz nélkül is vásárolhatunk

2024. május 23. 21:05

Áprilistól hatvan Tesco áruházban értékesíti lakossági bankszámla, hitelkártya és személyi kölcsön termékeit az Erste. A bank az indulásra időzítve elindította új hitelkártya termékét, az Erste Bevásárló Hitelkártyát, és mellé a legújabb fintech megoldást, az azonnal használható (instant) Visa hitelkártya szolgáltatást. A vásárlók így az igényléstől számított egy órán belül akár már az áruház kasszájánál fizethetnek a telefonjukhoz hozzáadott (tokenizált) hitelkártyával.

Együttműködési megállapodást kötött a Tesco és az Erste. Áprilistól a bank működteti – az Alfa biztosítóval közösen – a kereskedelmi lánc üzleteiben található pénzügyi pultokat. A Tesco 197 magyarországi áruházából jelenleg hatvan egységben van ilyen pult, amelyekben az Erste lakossági bankszámlát, hitelkártyát, és személyi kölcsönt kínál a vásárlóknak. A Tesco áruházakban az Erste által biztosított banki ügyintézés modern és emberközeli: a folyamatok teljesen digitalizáltak és papírmentesek, a tanácsadás digitális platformon megy, a szolgáltatásokat pedig azonnal aktiválni lehet az ügyfelek okostelefonján.

A Tesco áruházakban igényelhető Erste Bevásárló Hitelkártyával az ügyfelek szinte azonnal, helyben az áruházban is fizethetnek. Az igényléstől számított egy órán belül az Erste digitális platformján, George-ban rendelkezésre állnak a jóváhagyott hitelkártya adatai, így például a kártyaszám, a lejárat és a háromjegyű biztonsági kód. A mobiltelefonhoz hozzárendelve (tokenizálva) akár ott rögtön, az áruház kasszájánál fizethetnek is az új Erste Bevásárló Hitelkártyával, de online is vásárolhatnak vele. Az ügyfelek az instant, digitális kártya mellett természetesen később a hagyományos plasztikot is kézhez kapják.

Az erstés ügyfelek okostelefonjukon George-ból, míg a nem erstés vásárlók a Tesco áruházak pénzügyi pultjánál adataik megadásával, a George alkalmazás telepítésével, majd személyazonosságukat egy szelfivel megerősítve igényelhetik az Erste Bevásárló Hitelkártyát. A hitelbírálat a legtöbb esetben emberi beavatkozás nélkül, automatizáltan történik – ennek is köszönhető, hogy az egész folyamat ilyen gyors. Az Erste Bevásárló Hitelkártya igényléséhez a legtöbb esetben nincs szükség jövedelemigazolásra, a vásárlóknak nem kell közüzemi- vagy telefonszámlát magukkal vinni.

Az Erste Bevásárló Hitelkártya kerete 250 ezer forint, amelyet az ügyfelek megkötés nélkül, bármire felhasználhatnak. A kártya a közel kétmillió aktív taggal rendelkező Tesco Clubcard törzsvásárlói programhoz kapcsolódik. Minden, a hitelkártyával fizetett vásárlás után a vásárlás értékének egy százalékát, míg a Tesco áruházakban történő fizetések után két százaléknak megfelelő visszatérítést kapnak pontokban az ügyfelek a Tesco Clubcardra. Az Erste Bevásárló Hitelkártyával a korábban, más banknál igényelt hitelkártyát is kiválthatják az ügyfelek kedvező kamatozású részletfizetés mellett (A kamat az első hat hónapban 0 százalék, ezt követően havi 1 százalék.)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 16. 10:22
Az ATV műsorvezetője Facebook-kommentben reagált arra az elhíresült hétfői esetre, amikor Magyar Pét...
Bankmonitor  |  2024. június 14. 13:38
A napokban jelent meg az MNB negyedéves statisztikai jelentés a biztosítási, és ezen belül az életbi...
ChikansPlanet  |  2024. június 14. 13:07
Egyre többet tesz hozzá a gazdaság növekedéséhez a tisztaenergia: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA...
Holdblog  |  2024. június 14. 08:14
Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm