15 °C Budapest

Müller Cecília: Ezen most emberéletek múlhatnak

2021. március 26. 12:33

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elmondta: a köznevelésben dolgozók 55 százaléka regisztrált, 102 ezren. Az összes 180 ezer ember közül 20 ezren kaptak már oltást. Március 29-én hétfőn éjfélig kérik azok regisztrációját, akik eddig nem tették, ideértve a bölcsődei dolgozókat is. Aki ezt megteszi, soron kívül be lesz oltva.

Maruzsa Zoltán ismertette az iskolai felügyelettel kapcsolatos adatokat, majd arról beszélt, hogy "pontos újranyitási dátumunk nincs", de elindul a regisztrált óvodai, iskolai, bölcsődei dolgozók oltása. A kör jövő hétfőn kezdődik, aki még nem regisztrált, annak hétfő éjfélig érdemes megtenni, akkor tudják soron kívül beoltani.

Akik március 24-ig regisztráltak, azok húsvét előtt, a március 29-ig regisztráól a húsvét utáni napokban kaphatnak oltást.

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a járványügyi adatok folyamatosan emelkednek, ezért szigorúan be kell tartanunk az intézkedéseket. Megfeszített munka folyik az oltópontokon is, az egészségügyi dolgozók fáradnak. Felhívta a figyelmet, hogy segítsük az ő munkájukat állampolgárként is, és minden eszközzel kerüljük el a fertőződést.

Az oltási program megfeszített tempóban zajlik, viszont a tisztifőorvos azt jelentette be, hogy csütörtökön a várt AstraZeneca-szállítmánynak csak 11 százaléka érkezett meg, alig 20 ezer. Ez hátráltatja az oltási tervet.

Mivel elkezdődött a készülődés a húsvétra, nő a boltokban a forgalom. Most a tömegek, zsúfoltság kerülése az egyik legfontosabb a fertőzés elkerülése érdekében - mondta el a tisztifőorvos.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Legyünk türelmesek és megértőek egymással szemben

- hívta fel a figyelmet. Müller Cecília arról is beszélt, hogy a jó idő kicsábítja az embereket a természetbe. Kirándulás szervezése esetén a kevésbé népszerű helyeket ajánlotta. Azt kérte, hogy hétvégén is tartsuk meg fegyelmezetten a járványügyi szabályokat. Azzal, ha ezeket betartjuk, és felvesszük az oltást, akkor ezzel terhet veszünk le az egészségügyi dolgozók válláról.

Ezen most emberéletek múlhatnak

- mondta el zárásként.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem