6 °C Budapest
Müller Cecília: Ezen most emberéletek múlhatnak

Müller Cecília: Ezen most emberéletek múlhatnak

2021. március 26. 12:33

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elmondta: a köznevelésben dolgozók 55 százaléka regisztrált, 102 ezren. Az összes 180 ezer ember közül 20 ezren kaptak már oltást. Március 29-én hétfőn éjfélig kérik azok regisztrációját, akik eddig nem tették, ideértve a bölcsődei dolgozókat is. Aki ezt megteszi, soron kívül be lesz oltva.

Maruzsa Zoltán ismertette az iskolai felügyelettel kapcsolatos adatokat, majd arról beszélt, hogy "pontos újranyitási dátumunk nincs", de elindul a regisztrált óvodai, iskolai, bölcsődei dolgozók oltása. A kör jövő hétfőn kezdődik, aki még nem regisztrált, annak hétfő éjfélig érdemes megtenni, akkor tudják soron kívül beoltani.

Akik március 24-ig regisztráltak, azok húsvét előtt, a március 29-ig regisztráól a húsvét utáni napokban kaphatnak oltást.

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a járványügyi adatok folyamatosan emelkednek, ezért szigorúan be kell tartanunk az intézkedéseket. Megfeszített munka folyik az oltópontokon is, az egészségügyi dolgozók fáradnak. Felhívta a figyelmet, hogy segítsük az ő munkájukat állampolgárként is, és minden eszközzel kerüljük el a fertőződést.

Az oltási program megfeszített tempóban zajlik, viszont a tisztifőorvos azt jelentette be, hogy csütörtökön a várt AstraZeneca-szállítmánynak csak 11 százaléka érkezett meg, alig 20 ezer. Ez hátráltatja az oltási tervet.

Mivel elkezdődött a készülődés a húsvétra, nő a boltokban a forgalom. Most a tömegek, zsúfoltság kerülése az egyik legfontosabb a fertőzés elkerülése érdekében - mondta el a tisztifőorvos.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Legyünk türelmesek és megértőek egymással szemben

- hívta fel a figyelmet. Müller Cecília arról is beszélt, hogy a jó idő kicsábítja az embereket a természetbe. Kirándulás szervezése esetén a kevésbé népszerű helyeket ajánlotta. Azt kérte, hogy hétvégén is tartsuk meg fegyelmezetten a járványügyi szabályokat. Azzal, ha ezeket betartjuk, és felvesszük az oltást, akkor ezzel terhet veszünk le az egészségügyi dolgozók válláról.

Ezen most emberéletek múlhatnak

- mondta el zárásként.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?