15 °C Budapest

Brutálisan drága a sárga csekk - mutatjuk, a jó megoldást - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. március 16. 18:32

A lakosság közel 80 százaléka a mai napig postai csekkel fizeti számláit, pedig ma már sokkal olcsóbb és kényelmesebb megoldások is léteznek. Ráadásul még pénzvisszatérítést is kaphatunk, ha hitelkártyánkról csoportos beszedési megbízással rendezzük például közüzemi vagy egyéb számláinkat. A Pénzcentrum.hu heti összefoglalójában további érdekességekről is olvashatsz. A cikk elolvasásához kattints a címekre!

Brutálisan drága a sárga csekk - mutatjuk, mi a jobb megoldás
A lakosság közel 80 százaléka a mai napig postai csekkel fizeti számláit, pedig ma már sokkal olcsóbb és kényelmesebb megoldások is léteznek. Ráadásul még pénzvisszatérítést is kaphatunk, ha hitelkártyánkról csoportos beszedési megbízással rendezzük például közüzemi vagy egyéb számláinkat.

Friss! Milliárdos bírságot szab ki az MNB a bankokra
Összesen 1,2 milliárd forintos bírságot szab ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azokra a bankokra, amelyek jogszerűtlenül emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit. A bírság kiszabására elsősorban a bankszámlaköltségek jogosulatlan emelése miatt került sor. A bankoknak akár 10 milliárd forintot is vissza kell fizetniük az ügyfeleknek.

Melyik bank ad vissza pénzt az ügyfeleinek? Itt a lista
Fontos bejelentést tett csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank: szokatlanul nagy, összesen 1,2 milliárdost büntetést szab ki 35 magyar bankra, köztük az OTP-re, az Erstére, a CIB-re, az MKB-ra. A legtöbb pénzintézetnek április végéig "kártalanítani" kell ügyfeleit. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Nem lehetetlen: így tudsz önerő nélkül lakást venni

Érdekes állítással kereste meg a szerkesztőségünket egy olvasónk, szerinte nem lehetetlen 2014-ben Magyarországon lakáshitelt felvenni önerő nélkül. A kijelentés meglepően hangzik, emlékezhetünk arra, hogy a korábbi hitelek bedőlésének is ez volt az elsődleges oka. Az állam szigorú szabályozást vezetett be arra, hogy mekkora önerővel kell rendelkeznie a hitelfelvevőnek. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy lehet ma Magyarországon önerő nélkül hitelt felvenni.

Ezek a leghamisítottabb pénzek Magyarországon 2014-ben
Bárkivel megeshet, hogy tudtán kívül hamis pénzt kap vissza fizetéskor a boltban. Mi történik, ha ezzel később fizetni szeretne és lebukik? Visszakapjuk a pénzt, ha nem a mi hibánkból történt? Vagy akár büntetést is kaphatunk a figyelmetlenség miatt? A Pénzcentrum.hu utánajárt a részleteknek.

Ki lakik ezzel jól? Kiderültek a luxuséttermek titkai - exkluzív fotók
Március 10. és 12. között tartották meg a SIRHA Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítást, melynek keretében megrendezésre került a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse D'Or-nak a magyarországi döntője. A rangos eseményen a magyar csúcsgasztronómia színe-java képviseltette magát, a versenyzők és a zsűritagok is a szakma elismert képviselői. Az eseményen a Pénzcentrum.hu is részt vett: mutatjuk az exkluzív részleteket.

Milliós lenyúlások az 1 százaléknál, így válassz okosan
Tavaly százmilliókat csaltak el egyes gyermekmentő alapítványok, ezért nem árt megbizonyosodnod arról, hogy civil és egyházi 1 százalékod jó helyre kerül-e. Sok visszaélésről hallani, de ma már egyre fontosabb a tisztességesen működő szervezeteknek, hogy megmutassák, ők valóban arra fordítják az adományokat, amire kapták.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez volt idén a legdurvább rezsicsökkentés
Habár az előttünk álló hétvégére erős lehűlést jósolnak, lassan végérvényesen beköszönt a tavasz. Bár, ha jobban belegondolunk, idén elmaradt a tél. A szokatlanul enyhe téli időjárás a fűtésszámlára is jó hatással volt; mind a lakossági gáz-, mind az áramfogyasztás jelentősen kevesebb volt, mint az elmúlt években.

Sok magyar cég nem is gondol erre, pedig nagyon olcsó

Ha egy szóban kellene összefoglalnunk a Növekedési Hitelprogram - ismertebb nevén az NHP - lényegét, az a szó a lehetőség lenne. Lehetőség a vállalkozásoknak fejlesztésre, növekedésre, hiteltörlesztésre, ezáltal pedig lehetőség a hazai gazdaság növekedésére, új munkahelyek teremtésére. A Pénzcentrum.hu mutatja, mi az NHP lényege, kinek, és miért éri meg pályázni.

Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot!
A Costes és az Onyx után a budapesti Borkonyha étterem is megkapta a gasztro-világ egyik legnagyobb elismerését.

Ezzel még a luxusnyugdíj is lehetséges

A nyugdíjcélú megtakarítás létfontosságú ahhoz, hogy időskorunkra elkerüljük a jövedelmünk nagy visszaesését. Megdöbbentő, hogy a fiatalok száma mennyivel kisebb, mint a nyugdíj előtt állóké. A különbség bizonyos életkorokat vizsgálva akár két és félszeres is lehet. Mit tehetünk azért, hogy anyagi értelemben is nyugodtan élvezhessük időskorunkat? Sorozatunk második részében, a nyugdíj-előtakarékossági számláról (NYESZ) lesz szó.

Botrány: így verik át a lakásvásárlókat Magyarországon
Botrányos történet: az ingatlanközvetítő és a tulajdonos eltitkolta, miből épült a megvásárolni kívánt ingatlan. Mint később kiderült, nem véletlenül!

Fiókokat zár be a Citibank Magyarországon

A vidéken még megmaradt fiókjainak több mint felét szünteti meg a Citibank: március végén bezár az egri, kecskeméti, nyíregyházi, pécsi és szegedi fiók - értesült a Pénzcentrum.hu

Döbbenetesen sok pénzt utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok

Akár tízszeresét is megkereshetik hazai bérüknek a külföldön dolgozó magyarok, ez pedig mind többeket ösztönöz arra, hogy más országban próbáljanak szerencsét. A fokozódó kivándorlás egyik kézzelfogható jele a főleg nyugati országokban élő és dolgozó honfitársaink által hazautalt összegek növekedése. Csak Németországból 96 milliárd forintot küldtek tavaly haza a magyarok.

Itt a tavasz, most tízezreket spórolhatsz
A hónap elején az emberek többsége hajlamos sokkal inkább költekezővé válni, mint amennyire általában. Pedig ha ilyenkor is okosan bánsz a pénzeddel, kevésbé lesz stresszes a hónap vége. Arról nem is beszélve, hogy ez az első tavaszi hónap, ezért érdemes már most elkezdeni felkészülni a nyárra.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm