1 °C Budapest

Túl a 10 ezredik árfolyamrögzítőn az OTP

Pénzcentrum
2012. augusztus 9. 11:32

Folyamatosan emelkedik az árfolyamgátra jelentkező ügyfelek száma, az OTP Bank megkötötte a 10 000. gyűjtőszámlahitel szerződést - közölte Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az OTP Bank fiókjaiban naponta több százan érdeklődnek az árfolyamgát konstrukció iránt, sőt a 2012. áprilisi indulást követően az elmúlt héten az OTP Bank megkötötte a 10 000. gyűjtőszámla szerződést is.

Az OTP Banknál már minden jogosult számára elérhető a gyűjtőszámlahitel. Az érdeklődő ügyfelek kiszolgálása zökkenőmentes. Az ügyintézők minden arra jogosult ügyfél kérelmét befogadják -közszférás, nem közszférás, valamint a lakáscélú és szabadfelhasználású deviza ingatlanhitellel rendelkező ügyfelek kérelmeit is.

A konstrukciót valamennyi fizetési nehézséggel küzdő, illetve a jövőben várhatóan nehézségekkel szembesülő ügyfelüknek ajánlják, akik a jelenlegi, megnövekedett árfolyamszintek vagy megváltozott élethelyzetük miatt nem képesek a havi törlesztési kötelezettségüknek eleget tenni. A konstrukció igénybevételével, a gyűjtőszámlahitel szerződéskötését követő - második esedékességtől számított - 60 hónapig, de legkésőbb 2017. június 30-ig a törlesztőrészlet kiszámíthatóvá válik. Az ügyfelet a konstrukció választásakor semmilyen banki költség nem terheli és a közjegyzői díjat sem kell megfizetni.

A havonta fizetendő törlesztőrészlet két részből áll:
• az egyik a tőkehányad, amely a hitel tőkeösszegének visszafizetésére szolgál,
• a másik a hiteldíjhányad, amely a hitelösszegre fizetett hiteldíjat (kamat- és kezelési költség) jelenti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A napi árfolyamon számított (eredeti) és a rögzített árfolyamon (180 HUF/CHF, 250 HUF/EUR, 2,5 HUF/JPY) megfizetett részlet különbözete gyűjtőszámlára kerül. A törlesztőrészlet-különbözet hiteldíjhányadát az Állam vállalja át. Egy meghatározott, ún. legmagasabb árfolyam (270 HUF/CHF, 340 HUF/EUR, 3,3 HUF/JPY) feletti törlesztőrészlet különbözetet az állam téríti meg az ügyfél helyett.
A gyűjtőszámlára kerülő, forintban nyilvántartott tőkehányad után kedvezményes, a 3 havi bankközi kamatlábbal megegyező kamatot kell fizetni az 5 éves időszak alatt. Az így felhalmozódott összeget az árfolyamrögzítési időszakot követően havi részletekben kell visszafizetni. (A gyűjtőszámlahitel törlesztőrészletének összege a devizakölcsön rögzített árfolyamidőszak alatti utolsó forintban megfizetett törlesztőrészletének max. a 15%-a lehet). Amennyiben az aktuális árfolyam a rögzített árfolyamnál kedvezőbb (azaz például a svájci frank árfolyama 180 HUF/CHF alá csökken), akkor vagy a gyűjtőszámlán levő összeg csökken, vagy ha utóbbinak már nulla az egyenlege, akkor az aktuális árfolyammal kiszámított, eredeti törlesztőrészletet kell fizetni. "Az árfolyamgát igénylésének egyik fontos feltétele, hogy az ügyfél fizetési késedelme ne haladja meg a 90 napot" - hívta fel a figyelmet Kovács Antal. A további, részletes igénylési feltételekről az ügyfelek az OTP Bank honlapján, a telefonos ügyfélszolgálaton, vagy személyesen a bankfiókban kérhetnek tájékoztatást. A programba történő jelentkezés végső határideje 2012. december 31.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 09:07
Pikó András, Budapest VIII. kerülete, Józsefváros Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP színekben megválasz...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?