11 °C Budapest

Repül a forint: 310 az euró

Pénzcentrum
2012. január 10. 16:32

Martonyi János külügyminiszter január 6-án küldött levelet a többi 26 uniós ország külügyminiszterének és az Európai Bizottságnak. A levélben Martonyi kifejti, hogy a magyar kormány tiszteletben tartja az Európai Bizottság véleményét, mint az uniós szerződések őrét, "készek vagyunk újra megfontolni a törvények módosítását, ha ez szükséges. Ez soha nem jelentett presztízskérdést a kormánynak" - fogalmazott. A külügyminiszter hasonlóan fogalmazott hétvégén a Guardiannak, a Le Figaro-nak és hétfőn a Magyar Televíziónak adott interjújában is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Érzékelhető erősödéssel kezdte a keddi kereskedést a forint: az euróval szembeni jegyzések 316-ról 314 közelébe süllyedtek, majd egy átmeneti megingás következett. Mivel a nemzetközi befektetői hangulat ma jelentősen javult, a fejlett részvénypiacok intenzíven emelkednek, ez magával ragadja a magyar fizetőeszközt is.

A forint árfolyamát a következő időszakban a külpiaci hangulat mellett jelentős részben azok a hírek fogják majd mozgatni, amelyek az EU/IMF-tárgyalások haladásával, illetve a sikeres megállapodás esélyével függnek össze.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?