5 db csirkeszárny = 2 ezer forint

2011. június 17. 16:59

Újabb uzsorásokkal szemben indított eljárást a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A négy gyanúsított az úgynevezett uzsorakölcsönökkel a megfélemlített sértettek rászorult helyzetét használta ki, így súlyos nélkülözésnek tették ki őket és családtagjaikat. Többek között élelmiszereket is adtak kölcsön uzsorára, például 5 csirke szárny 2000 forintba került a klánnál - tájékoztat a MRFK Kommunikációs Iroda.

A Szerencsi Rendőrkapitányság uzsorabűncselekmény és más bűncselekmények elkövetése miatt folytat eljárást négy taktabáji gyanúsítottal szemben. A hatóság a bűnügyi őrizetbe vett tettesekkel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

Az eljárás eddigi adatai szerint a szülők és fiaik évek óta több sértettel is aránytalan mértékű szóbeli szerződést kötöttek, amelyek során a kölcsön adott pénz többszörösét kellett az adósoknak visszafizetniük. Egy helyi családnak például a korábban felvett pár ezer forint helyett évek alatt több százezer forintot kellett visszafizetnie. Azokat a sértetteket, akik nem tudtak törleszteni megfenyegették, illetve családtagjaik megölését helyezték kilátásba.

Másoknak élelmiszert adtak kölcsön, az érintetteknek pedig a bolti ár többszörösét kellett visszaadniuk. Egy disznótoros tál, amin 2 körülbelül 15 centiméteres hurka volt és egy csík zsírszalonna 4200 forintba került. A gyanúsítottak továbbá 4-5 csirkeszárnyat 2000 forintért adták az adósságcsapdába került sértetteknek. Az ügyfélkör bővítésére jellemző példa, hogy az új kuncsaftoknak azt mondták, hogy nem uzsorára adnak kölcsönt, a visszafizetésnél viszont már közölték, hogy muszáj rárakniuk a kamatot, mert ők sem tudnak miből megélni. A család egyébként nem egy esetben vette el az adósok teljes havi bevételét.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során többek között olyan feljegyzéseket foglaltak le, amelyekben a "kamatospénzekhez" tartozó nevek szerepeltek, illetve a hozzájuk rendelt összegek. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?