13 °C Budapest

Idén sem veszünk több szaloncukrot

Pénzcentrum
2009. november 5. 09:32

Az édesiparba is begyűrűzött a válság - állítják a szektort ismerő szakemberek. Átlagosan 8 százalékos a visszaesés a piaci szegmensben -írja a Világgazdaság.

Bélai Krisztina, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára szerint egyértelműen jelzi a válság begyűrűzését, hogy a harmadik negyedévi adatok már visszaesést jeleznek a kiskereskedelmi forgalomban. A szövetség tapasztalatai alapján a hazai fogyasztók egyre tudatosabbak, így a válság idején is minőségi termékeket választanak, ám kisebb mennyiségben. A főtitkár azt reméli, a szaloncukorpiacon optimális esetben meg tudják ismételni a tavalyi forgalmat.

A karácsonyi édesség piacának több szereplője is felszámolás alá került az elmúlt években, így a gyakorlatilag a szegmens egyetlen nagy gyártójává lépett elő a Bonbonetti csoport. Sánta Sándor vezérigazgató szerint évek óta tapasztalható, hogy a kereskedőláncok egyre későbbre halasztják rendeléseiket, így egyelőre nem lehet megjósolni a korábban 6 ezer tonnás éves piac idei forgalmát.

A tavalyi eladásokhoz hasonló keresletre számít az idén a Tesco - termékeit ugyanakkor szélesebb skálán kínálja a hipermarket-lánc. A szezonális édességeken belül nagyjából 30 százalék lesz a saját márkás termékek aránya

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?