Idén sem veszünk több szaloncukrot

Pénzcentrum
2009. november 5. 09:32

Az édesiparba is begyűrűzött a válság - állítják a szektort ismerő szakemberek. Átlagosan 8 százalékos a visszaesés a piaci szegmensben -írja a Világgazdaság.

Bélai Krisztina, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára szerint egyértelműen jelzi a válság begyűrűzését, hogy a harmadik negyedévi adatok már visszaesést jeleznek a kiskereskedelmi forgalomban. A szövetség tapasztalatai alapján a hazai fogyasztók egyre tudatosabbak, így a válság idején is minőségi termékeket választanak, ám kisebb mennyiségben. A főtitkár azt reméli, a szaloncukorpiacon optimális esetben meg tudják ismételni a tavalyi forgalmat.

A karácsonyi édesség piacának több szereplője is felszámolás alá került az elmúlt években, így a gyakorlatilag a szegmens egyetlen nagy gyártójává lépett elő a Bonbonetti csoport. Sánta Sándor vezérigazgató szerint évek óta tapasztalható, hogy a kereskedőláncok egyre későbbre halasztják rendeléseiket, így egyelőre nem lehet megjósolni a korábban 6 ezer tonnás éves piac idei forgalmát.

A tavalyi eladásokhoz hasonló keresletre számít az idén a Tesco - termékeit ugyanakkor szélesebb skálán kínálja a hipermarket-lánc. A szezonális édességeken belül nagyjából 30 százalék lesz a saját márkás termékek aránya

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm