-1 °C Budapest

Idén sem veszünk több szaloncukrot

Pénzcentrum
2009. november 5. 09:32

Az édesiparba is begyűrűzött a válság - állítják a szektort ismerő szakemberek. Átlagosan 8 százalékos a visszaesés a piaci szegmensben -írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bélai Krisztina, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára szerint egyértelműen jelzi a válság begyűrűzését, hogy a harmadik negyedévi adatok már visszaesést jeleznek a kiskereskedelmi forgalomban. A szövetség tapasztalatai alapján a hazai fogyasztók egyre tudatosabbak, így a válság idején is minőségi termékeket választanak, ám kisebb mennyiségben. A főtitkár azt reméli, a szaloncukorpiacon optimális esetben meg tudják ismételni a tavalyi forgalmat.

A karácsonyi édesség piacának több szereplője is felszámolás alá került az elmúlt években, így a gyakorlatilag a szegmens egyetlen nagy gyártójává lépett elő a Bonbonetti csoport. Sánta Sándor vezérigazgató szerint évek óta tapasztalható, hogy a kereskedőláncok egyre későbbre halasztják rendeléseiket, így egyelőre nem lehet megjósolni a korábban 6 ezer tonnás éves piac idei forgalmát.

A tavalyi eladásokhoz hasonló keresletre számít az idén a Tesco - termékeit ugyanakkor szélesebb skálán kínálja a hipermarket-lánc. A szezonális édességeken belül nagyjából 30 százalék lesz a saját márkás termékek aránya

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?