16 °C Budapest

Szocialista reakció: "Bicskanyitogató a bankok viselkedése!"

2009. június 18. 15:47

A pénzvilág profitéhsége okozta a pénzpiaci válságot, ezért bicskanyitogató, hogy a bankvilág tagjai érzéketlenek a válság miatt nehéz helyzetbe került emberek iránt - mondta Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón (MTI).

A szocialista politikus arra reagált, hogy Felcsuti Péter, Magyar Bankszövetség elnöke a kríziskezelő alapról szólva csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, "szép példája a populizmusnak", mert ebből az összegből semmit nem lehet megoldani, a szétosztása pedig valószínűleg túl sokba kerül.

Felcsuti: nevetséges az egymilliárdos krízisalap

A kereskedelmi bankoknak megvannak a saját társadalmi felelősségvállalási programjaik - válaszolta arra a kérdésre, tervezi-e a bankszövetség, hogy az alappal kapcsolatban valamilyen ajánlást fogalmazzon meg a tagjai számára.

20-50 ezer forintos egyszeri segély a rászorulóknak

Tóbiás József elmondta: nem hiszi, hogy az a jó válasz, hogy a bankoknak megvannak a saját programjaik, mert ha ez működne, akkor nem lehetne a médiában arról hallani, hogy több száz családot lakoltatnak ki, és bedőlnek a hazai kis- és középvállalkozások.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05