4 °C Budapest

Az Erste nem óvatoskodik: plusz kamatért giga-részletet is vállalhatsz!

2009. május 25. 15:38

Változtatott a fedezet alapú piaci kamatozású lakáshitelek és a szabad felhasználású jelzáloghitelek feltételrendszerén az Erste Bank. A módosítások a mai nappal az új kérelmekre vonatkozóan léptek életbe, a múlt péntekig befogadott ügyleteket nem érintik a változtatások.

A bank háromféle fedezet alapú finanszírozási kategóriát vezet be, melyeknek eltérő jövedelmi, árazási és fedezetre vonatkozó feltételei vannak. Az első kategóriába tartozó finanszírozás szerint piaci lakáshiteleknél a hitel törlesztőrészlete nem haladhatja meg a havi nettó igazolt jövedelem 70 %-át, szabad felhasználású jelzáloghiteleknél pedig a nettó 60 %-át.

A számítás során az új hitel törlesztőrészletéhez hozzá kell adni az egyéb fennálló tartozások havi részleteit is, az arányszámokat együttesen nem lépheti át a havi kötelezettség. Az első kategóriába tartozó finanszírozás nem jár kamatfelárral és az ingatlanfedezet is a korábbi feltételek szerint terhelhető.

A 2. kategóriába tartozó finanszírozás esetén 0,5 százalékpontos kamatfelár és megfelelő ingatlanfedezet mellett a havi nettó jövedelem akár 100 %-ig is terhelhető. A hitel/fedezet arány még a második kategóriában is változatlan maradt.

A 3. kategória szerinti finanszírozás során a pénzintézet 1 százalékpontos kamatfelárat számít fel, de ebben az esetben az igényelt hitel törlesztőrészlete valamint az egyéb fennálló hiteltartozások törlesztőrészletének együttes összege meghaladja a havi nettó igazolt jövedelem 100%-át!

Aki ezt a finanszírozási formát választja annak 15 %-kal kisebb mértékben terhelhető az ingatlanfedezete, ezen felül lemarad a kamatakcióról és az egyéb kedvezményeket is csak részben veheti igénybe.

Az adóssal szemben továbbra is elvárás, hogy legalább minimálbér összegének megfelelő jövedelmet a bank számára elfogadható módon igazolni tudjon.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 14:53
Távozik pozíciójából Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója, miután négy év alatt 44 százalékkal csök...
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?