26 °C Budapest

Az Erste nem óvatoskodik: plusz kamatért giga-részletet is vállalhatsz!

2009. május 25. 15:38

Változtatott a fedezet alapú piaci kamatozású lakáshitelek és a szabad felhasználású jelzáloghitelek feltételrendszerén az Erste Bank. A módosítások a mai nappal az új kérelmekre vonatkozóan léptek életbe, a múlt péntekig befogadott ügyleteket nem érintik a változtatások.

A bank háromféle fedezet alapú finanszírozási kategóriát vezet be, melyeknek eltérő jövedelmi, árazási és fedezetre vonatkozó feltételei vannak. Az első kategóriába tartozó finanszírozás szerint piaci lakáshiteleknél a hitel törlesztőrészlete nem haladhatja meg a havi nettó igazolt jövedelem 70 %-át, szabad felhasználású jelzáloghiteleknél pedig a nettó 60 %-át.

A számítás során az új hitel törlesztőrészletéhez hozzá kell adni az egyéb fennálló tartozások havi részleteit is, az arányszámokat együttesen nem lépheti át a havi kötelezettség. Az első kategóriába tartozó finanszírozás nem jár kamatfelárral és az ingatlanfedezet is a korábbi feltételek szerint terhelhető.

A 2. kategóriába tartozó finanszírozás esetén 0,5 százalékpontos kamatfelár és megfelelő ingatlanfedezet mellett a havi nettó jövedelem akár 100 %-ig is terhelhető. A hitel/fedezet arány még a második kategóriában is változatlan maradt.

A 3. kategória szerinti finanszírozás során a pénzintézet 1 százalékpontos kamatfelárat számít fel, de ebben az esetben az igényelt hitel törlesztőrészlete valamint az egyéb fennálló hiteltartozások törlesztőrészletének együttes összege meghaladja a havi nettó igazolt jövedelem 100%-át!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Aki ezt a finanszírozási formát választja annak 15 %-kal kisebb mértékben terhelhető az ingatlanfedezete, ezen felül lemarad a kamatakcióról és az egyéb kedvezményeket is csak részben veheti igénybe.

Az adóssal szemben továbbra is elvárás, hogy legalább minimálbér összegének megfelelő jövedelmet a bank számára elfogadható módon igazolni tudjon.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 14. 13:53
A Sebestyén Balázs és Istenes Bence, illetve a Majka és Pápai Joci párosok lehetnek felváltva az RTL...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem