14 °C Budapest

Váratlan húzás az OTP-től! Újra kapnak hitelt a...

Pénzcentrum
2009. február 18. 05:38

Az elmúlt hónapokhoz képest stabilabbnak mondható forint- és devizaforrásainak köszönhetően fokozza üzleti aktivitását az ingatlan alapú hitelezés területén az OTP Bank. A felelős hitelezési magatartást szem előtt tartva a bank ismét szélesebb ügyfélkör számára biztosítja a hitelhez való hozzájutást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Alapvetően a termékfeltételeken módosítottak, de az ügyfelekkel szemben támasztott hiteligénylési követelményeken is változtattak. Ennek értelmében a bank a lakás- és jelzálog típusú hitelezést érintően a következő intézkedést hajtja végre: 

A devizaalapú hiteleknél hétfőtől ismét lehetőség nyílik a minimálbér hivatalos igazolása melletti hitelfelvételre. A feltétel visszaállításával egyidejűleg azonban - a tervek szerint átmenetileg - felfüggesztésre kerülnek a gyorshitelek

Minimálbér esetén a hitelösszeg maximum a fedezetként felajánlott ingatlan hitelbiztosítéki értékének - minősítéstől függően - 40-55 %-a lehet. Világhitel és adósságrendező hitel továbbra is csak hivatalos jövedelemigazolás mellett igényelhető.

A bank a kamattámogatásra jogosult ügyfelek esetében továbbra is a forinthiteleket részesíti előnyben. 15 millió forint feletti hiteligény esetén kiegészítő forrásként az euró alapú hitelterméküket - lehetőleg életbiztosítással, vagy lakástakarékkal kombinálva - ajánlják az ügyfeleknek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Új lakás vásárlása esetén az alacsonyabb önerőnek köszönhetően - bizonyos ügyfélkörnek - még mindig a lakáslízing tűnik a legvonzóbb finanszírozási formának.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?