Five Turkish students walking to school. They are ascending the staircase, outdoors, campus. Cold autumnal morning. Nikon D800, full frame, XXXL.

Fontos dolog derült ki az iskolai fűtésről: erre kell készülnie a magyar diákoknak, szülőknek

2022. szeptember 22. 18:02

A háziorvos szerint 18-20 fokban nem fognak megbetegedni a gyerekek, de néhány dologra oda kell figyelni, főként a középiskolásoknak.

Mint ismert, a kormány döntése alapján az idei télen elég lehet csak 18 Celsius-fokra fűteni a közintézményeket és a gimnáziumokat, az általános iskolákban pedig 20 fok lehet a minimum. Dr. Póta György háziorvos a Reggeliben azt mondta, számára kicsit érthetetlen ez a két fokos különbség.

Egy 20 fokos hőmérséklet elfogadható, egy pulóverrel többet jelent, nem olyan nagy dolog

– fogalmazott. Szerinte fontos, hogy milyen korosztályról beszélünk, mert egy óvodás vagy kisiskolás nem érzi magát ugyanúgy egy adott hőmérsékleten, mint például egy gimnazista, de arra nincsenek szakmai irányelvek, hogy pontosan hány fok lenne nekik a komfortos. Mindenesetre a háziorvos a 18 fokot sem tartja annyira hidegnek, hogy ettől megbetegedjenek a középiskolások, de néhány dologra szerinte oda kell figyelni. Ilyen a vastagabb öltözet és a mozgás.

Oda kell figyelni arra, hogy kicsit megmozgassák őket az órákon, tehát a szokásos napi ritmushoz képest biztos, hogy különbséget kell tenni, de meg lehet oldani ezt a helyzetet is

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– fogalmazott Dr. Póta György, aki szerint viszont az előírás gyakorlati kivitelezése még sok vitát fog gerjeszteni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?