11 °C Budapest

Döbbenetes toborzás indult: 250 ezres kezdőfizetés, érettségi is elég

2020. május 19. 16:51

Már most tízezrekkel nőtt a munkanélküliek száma Magyarországon, akik most kétségbeesetten próbálnak valamilyen munka után nézni. Őket is (!) célozza a Büntetés-végrehajtás friss toborzóakciója, amiben tiszthelyettesi és tiszti pozíciókat is hirdetnek havi minimum 253 - 412 forintos fizetési lehetőségekkel.

Az Operatív törzs május 19-i tájékoztatóján Bodó Sándor, az ITM államtitkára elmondta,

április végén 330 ezer fő volt a regisztrált munkanélküli, ez 50 ezres emelkedést jelent egy hónap alatt

Azt tehát már most látszik, hogy a koronavírus-járvány következtében rengetegen veszítették el az állásukat, akik most igyekeznek valamilyen új munkát találni. Ezeket a tömegeket is várja új kampányában a Büntetés-végrehatjás. Méghozzá nem is akármilyen szlogennel:

 A "Gyere a hűvösre" kampány tehát nem csak a nyár közeledtével üt óriásit, de próbálja megszólítani a koronavírus-válság kárvallottjait is. Lássuk, milyen ajánlatokkal várják a jelentkezőket.

Juttatások

A BV hivatalos tájékoztató oldala szerint tiszthelyettesi beosztás esetén a kezdő fizetés minimum havi bruttó 253 000 forinttól 357 000 forintig terjed, szolgálati helytől és beosztástól függően. Tiszti beosztás esetén viszont már minimum havi bruttó 412 000 forintot is lehet keresni. 

Tiszthelyettesi ranghoz legalább érettségi bizonyítványra, tisztire egyetemi vagy főiskolai végzettség szükséges. A BV azonban toboroz 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezőket is, az ilyen toborzóplakátok tanúsága szerint őket bruttó 210 000 forintos alapbér várja, amit már a képzés alatt is megkapnak + minden olyan cafetéria, ami bármilyen más rangban dolgozót is megillet.

És hogy mik ezek?

Egy, a BV-ben dolgozó alkalmazott minden évben kap bruttó 200 000 forint értékű cafetéria pénzt, amit szép kártyán lehet igénybe venni. Ehhez pedig még éves szinte ruhapénz is társul. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A BV támogatja továbbá az emberek munkába utazását is, a távolsági bérlet összegéből például 86 százalékot visszatérítenek a dolgozók részére, amennyiben viszont valaki kocsival jár munkába, akkor 15 forintos összeggel járulnak hozzá az útiköltséghez kilométrenként. 

Kiemelendő az is, hogy lakásvásárláshoz 2 év szolgálati idő után kamatmentesen lehet igényelni 5 000 000 forintig kölcsönt is. De annak is segítenek, aki nem saját ingatlanban lakik, azok ugyanis igényelhetnek albérleti támogatást, ami havi bruttó 38 650 forint. Mindezeken felül jár még:

  • családalapítási támogatás,
  • jutalom,
  • szakmai képzés melletti illetmény,
  • lakáshitel-törlesztés támogatás,
  • és továbbtanulási lehetőség is a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (1 év szolgálati idő után), ahol a dolgozó 3 évig a teljes fizetése mellett tanulhat, a diploma megszerzését követően pedig garantálják neki a tiszti beosztást.

Mit várnak el?

Az tehát látható, hogy egyfelől iskolai végzettség függvénye az, ki, milyen rangú állásra jelentkezet a Büntetés-végrehajtáshoz. Ezen felül azonban törvényileg szabályozott az, mik a jelentkezés feltételi. 

Egyfelől - többek között - tehát kell a beosztáshoz szükséges iskolai végzettség, egészségei, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgát kell tenni. Kifogásolhatatlan életvitellel kell rendelkezni, aminek az ellenőrzéséhez hozzá is kell járulni. Természetesen a jelentkezőknek be kell tölteniük a 18. életévüket, ahogy el kell fogadniuk azt is, hogy a 2015. évi XLII. törvény szerint egyes alapvető jogainak korlátozást. Ahogy fontos az is, hogy az ember önként jelentkezzen, magyar állampolgár legyen és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezzen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm