Itt élnek a leggazdagabb emberek a világon

Itt élnek a leggazdagabb emberek a világon

2014. október 15. 13:05

Minden idők legmagasabb szintjére emelkedett az idén globális szinten a háztartások magánvagyona a Credit Suisse svájci bankház kedden kiadott "Global Wealth Report 2014" tanulmánya szerint.

A tanulmány kimutatása szerint az idén a háztartások átlagosan 56 ezer dollár (44 180 euró) magánvagyonnal rendelkeznek, 3450 dollárral többel, mint az előző évben. A növekedés mértéke a legnagyobb volt az idén a pénzügyi válság kezdete óta.

Az összes magánvagyon 2013 közepe és 2014 közepe között 8,3 százalékkal 263 ezer milliárd dollárra (208 ezer milliárd euró) emelkedett. A legnagyobb mértékben Észak-Amerikában és Európában nőtt a magánvagyon, mindkét esetben több, mint tíz százalékkal - mondta Giles Kating, a Credit Suisse privát banki és vagyonkezelési üzletágának az igazgatója.

Az elkövetkező öt évben a globális magánvagyon a Credit Suisse becslése szerint további 40 százalékkal 369 ezer milliárd dollárra emelkedik. A fejlődő világ részesedése eközben a jelenlegi nyolc százalékról 21 százalékra emelkedik, felerészt Kína gyarapodásának köszönhetően.

Az egy főre jutó vagyonban a listát Svájc vezeti 581 ezer dollárral, nyomában Ausztráliával és Norvégiával.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A leggazdagabb, azaz az 50 millió dollárnál több vagyonnal rendelkező magánszemélyek listáját az Egyesült Államok vezeti, sorban a második Kína, a harmadik helyen pedig Németország áll.

NEKED AJÁNLJUK
Családja pénzügyeiről vallott Nagy Feró

A pénzügyekkel kapcsolatos kérdések tisztázását egyetlen családban vagy párkapcsolatban sem lehet elkerülni. Nagy Feróéknál az anyagiakról például a felsége dönt, de mi a helyzet más...

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07