Baj van a VB-jegyekkel! - Politikusok keveredtek a botrányba?

Pénzcentrum
2006. május 31. 05:30

Hónapokkal ezelőtt büszkén harangozták be a labdarúgó világbajnokságot rendező németek, hogy a tornán soha nem látott biztonsági intézkedéseket foganatosítanak, ezen program kiemelt fontosság eleme pedig a névre szóló jegyek rendszere, mely úgy tűnik máris csődöt mondott...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A névvel és útlevél- vagy személyigazolvány számmal ellátott jegyek bevetését az EU javasolta, hogy kiszűrhessék a huligánokat és visszaszoríthassák a jegyek feketekereskedelmét.

A német belügyminisztérium szóvivője azonban megerősítette azon sajtóértesüléseket, melyek szerint a 3 millió jegy mintegy harmadánál nincs név megjelölés, mivel ezek többségét szponzorok kapták, akik nem adták le azok listáját, akiknek kiosztották a belépőket.

Lehet, hogy nem véletlenül, véli a Süddetusche Zeitung, mely szerint a cégek attól tartanak, az adóhatóság elkezdheti vizsgálni a megajándékozottakkal való kapcsolataikat, azt pedig, ha politikusoknak adnak jegyeket, egyenesen korrupciónak foghatják fel.

A belügyminisztérium illetékesei biztosították az illetékeseket arról, hogy a VIP-listákat a meccsek után megszüntetik, a kockázatot azonban úgy tűnik, senki nem akarja vállalni...
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?