Ezek a legolvasottabb könyvek most Magyarországon - itt a lista

2016. június 12. 17:01

Idén májusban az első helyet Leiner Laura szerezte meg Nélküled című regényével, a Bookline 50-es sikerlistáján. A legjobb 50 kötet között 24 új megjelenésű könyv is szerepel - olvasható a cég közelményében.

Első helyen zárt májusban a Bexi tinisorozat szerzőjének új kötete, Leiner Laura Nélküled című könyve, ami áprilisban még a második helyezett volt. A kamaszok kedvenc regényírója folytatja Bexi és Nagy Márk történetét. Az előzményeket ismerve a kapcsolat továbbra sem lesz sem hétköznapi, sem egyszerű. Az izgalmak fokozódnak.

A Bookline sikerlistáján második helyezett lett egy frissen megjelent új könyv, Zindel Segal, Mark Williams, John Teasdale személyiségpszichológiai könyve, a Tudatos jelenlét a gyakorlatban, ami egy kiváló módszert mutat be és gyakorlati tanácsokat ad a depresszió és a szorongás leküzdésére. Az Oxfordi Mindfulness Központ hivatalos kiadványa 8 hetes programmal segít a mindennapok örömteli megélésében. A megjelenésekor azonnal a lista élére berobbanó Grecsó-regény, a Jelmezbál, a soron következő a legsikeresebb nyomtatott könyvek listáján. Az áprilisi első helyezett regény most a 3., az e-könyvek között pedig a 2.

Önvallomások színesítik a májust, 9. helyen szerepel Ördög Nóra Pozitív című könyve, ami az anyasághoz vezető rögös útról mesél, és avatja be az olvasókat a sztár magánéletének eddig rejtett titkaiba.  19. helyen szerepel az író, újságíró Szentesi Éva önéletrajzi ihletésű könyve, a Hamvaimból, ami az e-könyvek között a 6. helyet szerezte meg. A szerző így vall magáról: "Sokkal többet kaptam a ráktól, mint amennyit elvett tőlem." Szentesi Éva őszintén vall életről, fájdalomról, túlélésről, és beszél a rákszűrés fontosságáról, mindezt kertelés és tabuk nélkül, önironikusan.

A sikerlistákat egy éve uralják a színezők, amik közül Johanna Basford felnőttszínezője, a Titkos kert a 28. a Top50-ben.

Paula Hawkins sikerkönyve, A lány a vonaton továbbra is tarja magát a Bookline toplistáján, májusban a 21. volt. A világszerte sikerkönyvként jegyzett regény filmváltozatát is hamarosan láthatjuk, amiben Emily Blunt kelti életre Hawkins karakterét.

Fábián Janka mind a nyomtatott, mind az e-könyves listán előkelő helyezést ért el műveivel. A szerző 2015-ben népszerű e-könyvsorozatot indított, sosem publikált részekkel kiegészítve most ez a sorozat jelenik meg a nyomtatott formában. Sárosi Felícia történetein át az olvasó beleláthat a XVIII. század történelmébe.

A gyerekeknek szánt, róluk szóló könyvek minden sikerlistán helyet kapnak.

Beck Andreától A Titoktündér már 567 napja szerepel a Bookline Top50-ben, ami már önmagában is rekord. A könyvhöz idén tavasszal megjelent A Titoktündér - Családi Könyv 18. helyezett a Bookline toplistáján. Tizedik a Gyerekek érzelmi intelligenciája című átfogó kézikönyv, ami a csecsemőkortól a kamaszkorig tekinti át az érzelmi fejlesztés lehetőségeit és stratégiáit. Szemléletes példái érthető és hasznos olvasmánnyá teszik minden olyan szülő számára, aki hisz benne, hogy a problémák közösen oldhatók meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

37. helyen szerepel a Bookline sikerlistáján a Ringató nagyasszonyának, Gróh Ilonának új könyve, a Ringató - Szunnyadj, kisbaba. A kötet CD melléklettel jelenik meg és altatódalokat ajánl az együtt töltött pillanatokra. A családi énekeskönyvben klasszikus történeteket, csodás dallamokat és szebbnél szebb grafikákat találunk.  Vekerdy Tamás új könyvvel jelentkezik Kisgyerekek - óvodások című írásában szól arról, hogy az óvodás gyerek legfejlesztőbb tevékenysége a játék; nem az iskolára felkészítő játék, hanem a kötetlen, szabad játék. A híres pszichológus professzor szerint az anyanyelvi fejlettség a gondolkodás alapja, a nyelvet pedig semmi sem fejleszti olyan jól, mint a mesék. Ezért szegezi nekünk tanácsát: "Fel akarod készíteni a gyerekedet az iskolára? Mesélj neki!"
42. az új megjelenésű Kolibri kiadvány Dr. Seuss alkotása, a Kalapos Macska. A gyerekirodalom egyik legnépszerűbb alakjának új könyve, humoros és zseniálisan egyszerű gyerekversekkel, amiket Szabó T. Anna kiváló fordításában olvashatunk itthon.

Az e-könyveknél továbbra is vállvetve verseng egymással Lakatos Levente és Grecsó Krisztián. Lakatos újra Aranykönyv-díjas, a rajongói tábora egyre növekszik, ahogy a könyveinek a száma is. Az e-könyves toplistán nemcsak az első hely lett az övé, de további 3 helyen is ott van a Top10-ben. Grecsó Krisztián két e-könyvvel a dobogó második és harmadik helyét is megszerezte. A Jelmezbál - Egy családregény mozaikjaiból egy talányos bűnügyi történet bontakozik ki, egy régen eltűnt lány történetén keresztül.

Bookline nyomtatott Top50 lista

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm