Már ezekért a termékekért is minden magyar a Lidlbe, Aldiba rohan: mit hajszolnak ennyien?
A Magyar Húsiparosok Szövetsége idén is megtartotta hagyományos, húsvét előtti sajtóeseményét.
A Magyar Húsiparosok Szövetsége idén is megtartotta hagyományos, húsvét előtti sajtóeseményét.
Ha odáig vagy a disznótoros finomságokért, magyaros káposztaételekért, ezt a toroskáposzta receptet Neked találták ki – gondoltad volna, hogy mangalicahúsból még finomabb?
Július közepén a sertés- és baromfihúsok jelentős részének termelői, feldolgozói értékesítési és kiskereskedelmi beszerzési árai is alacsonyabbak voltak mint tavaly ilyenkor.
Az Aldi május elejétől 12 friss hús és 4 fagyasztott hústermék árát mérsékli.
Brutálisan bedőlt 2023-ban a magyar húsipar, ennek pedig számos okai vannak, olyanok is, amik elsőre a vásárlóknak pozitívak.
Hol és mennyiért vásárolhatunk belevalókat, mi magunk hogyan álljunk neki a kocsonyafőzésnek? A jáki Rácz majorban érdeklődünk, ott segítettek eligazodni a témában, de elárulták az igazi kocsonya titkát is.
Korlátozták a maximálisan vásárolható mennyiséget a kötelező akciózással érintett húsok esetében a Tescóban - közölte a boltlánc a Pénzcentrum kérdésére.
Magyarország a világ egyik legnagyobb sertéshúsfogyasztó nemzete, ami elég rossz hír a most még árstopos sertéscomb árára nézve augusztus elseje után...
A cukor még az olajnál is nagyobb mértékben drágulhat, a burgonya pedig már sosem lesz olyan olcsó, mint az árstop előtt volt.
Az ársapka miatti veszteségeket a kiskereskedelem átháríthatta vagy beépíthette olyan termékek árába, amik szabad árasak, így az is plusz inflációt gerjesztett.
Kritikus kérdés: milyen berendezést vásároljunk grillezéshez? És a BBQ-hoz? Vannak darabok 10 ezerért, de 2-3 millióért is.
„A jelenlegi akciós, 2000 forintos sonkák ára irreálisan alacsony most a boltokban."
A sertések kivételével valamennyi hazai vágóállatból több mint 10 százalékos a csökkenés.
Régen a szegény falusiak ételének számított, manapság igazi luxus lett a zsírból készült magyaros finomság, a töpörtyű fogyasztása is. Jobban járunk, ha saját magunk készítjük el, mivel sokkal finomabb! Meg is mutatjuk, hogyan lesz igazán ropogós!
Habár a hentesnél már régen nem a megszokott árakkal kell szembesülnünk, a magyar ember nem szívesen mond le olyan kedvenc csemegéiről, mint a hurka és a kolbász.
A hurka és a kolbász sütése örök dilemmák elé állítja a magyarokat: mitől lesz tökéletes a töltelék, hogyan süssük meg úgy, hogy ne repedjenek ki?
Idén sem maradhat el jó magyar szokás szerint a disznótor, amit mióta világ a világ, minden magyar család pirosbetűs ünnepnapként tart számon.
Kihagyhatatlan fogások a disznótor idején: a mai napig felejthetetlenek ezek a frissen sültek, káposztás ételek és desszertek, amelyek a hagyományos disznótoros lakomák hangulatát idézik.
Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, aminek mostanra egyértelműen a durván megemelkedett ár az oka.
Ha ez így megy tovább, nem lesz mit levágni, pedig ez régi magyar szokás.