Így kerüld el a családi katasztrófát februárban: pár száz forintba kerül a védelem

2020. január 31. 05:39

A síszezon kellős közepén vagyunk, és egyre több külföldre utazó magyar dönt úgy, hogy síbiztosítást köt az utazás előtt. A biztosítás díja a társaságoktól függően 1000-3000 forint között alakul, a legnagyobb különbségek azonban nem ebben vannak. Az alábbi gyűjtésünkben néhány biztosítótársaság síbiztosítási termékét nézzük meg: a díj mellett bemutatjuk, hogy mekkora összeghatárig terjed a kártérítés, és milyen egyéb elemek vannak benne.

Egyáltalán nem ajánlott síbiztosítás nélkül elindulni síelni. Ha esetleg síelés közben elesünk, vagy akár ennél rosszabb dolog történik, a kórházi ellátásnak milliós költségei is lehetnek, amit bizony nekünk kell kifizetnünk. Az életbiztosításunk nem feltétlenül fizeti ki ezt, az utasbiztosítások zöme pedig tételesen kizárja a különféle sporttevékenységek során szenvedett baleseteknél a kártérítést. Erre a célra találták fel a különféle sporttevékenységekre köthető utasbiztosításokat. Az alábbi gyűjtésben mi a síbiztosításokat vesszük górcső alá, a teljesség igénye nélkül.

Aegon

Az Aegonnál a helikopteres és orvosi költségeket 60 és 125 millió forintig állja a Szlalom-Arany és a Szlalom-Platina csomag. Mindkét esetben fizet a biztosító a pályán kívüli síbalesetekért is, valamint - és ez meglehetősen ritka dolog - a poggyász késésért is fizet, igaz, egészen kis összeget.

Összehasonlításban magas még a balesetből eredő állandó egészségkárosodás esetén fizetett összeg. Viszont a díja sem kicsi, ha összehasonlítjuk a többivel: 2550 és 2750, igaz, ebből az autós asszistencia tesz ki 1800 forintot.

Allianz

Az Allianznál meglehetősen alacsonyak a díjak, már nagyjából 1000 forintért köthetünk biztosítást egy napra, és a platina verzónál egész magasak a kártérítési értékhatárok, a helikopteres és hegyi mentést például limit nélkül megtérítik.

A sürgősségi ellátást az arany verzió is 50 millió forint értékhatárig téríti, de sajnálatos eseménynél, mint például a baleseti halál, 4 és 6 millió forintot utalnak át a hozzátartozóknak. A biztosításhoz tartozik jogvédelmi csomag és felelősségbiztosítás is, viszonylag magas értkhatárig.

AXA

Az AXÁ-nál is vannak alacsony díjú síbiztosítások: 365 forintért például köthetünk, cserébe viszont sok elemről le kell mondanunk. Átfogóbb a Komfort és az Excellence csomag, ott már egészen magas összeghatárokat láthatunk.

Az Excellence-t érdemesebb lehet megkötni, mert a napi díjban nem sokkal drágább a Komfortnál, de az orvosi költségek térítési összeghatára százszoros: 50 millió helyett 5 milliárd - bár a valósághoz hozzátartozik, hogy ekkora költségek aligha merülhetnek fel, és még szerencsétlen esetben is elég lehet a Komfort. A Referencia viszont egyértelműen nem éri meg a spórolást: az orvosi költségeket ugyan 25 millió forintig állja, de alig van benne más elem.

Generali

A Generalinál háromféle opció közül is választhatunk, a díjak: 1 340, 900 és 700 forint. A mentővel történő szállításlrt 10, 5 és 2,5 milliót fizet a biztosító, a helikopteres mentésért 20, 10 és 5 millió forintot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Található benne egy krónikus betegésgek esetén fizető elem is: ha egyébként stabil állapotunk véletlenül rosszabbá válik a síelés alatt, akkor 10, 5 és 2,5 millió forintot fizetnek a különféle variánsok.

K&H

A K&H biztosítása relatíve drága, 1 810, 2 235 és 2 925 forintba kerülnek az altípusok, az összegek között viszont nagyobb az eltérés: a sürgősségi ellátásnak 5,7, 11,4 és 45,6 millió forint az összeghatára.

Baleseti rokkantságnál viszont ezek az összegek magasabbak: 3, 6 és 10 millió forint. A betegszállításnak nincs limitje, igaz, az sok esetben nem is jelent milliós tételt (a kutatással járó mentés külön elemnek minősül).

Union

Az Unionnál szintén meglehetősen magas összeghatárokkal találkozhatunk: a betegség esetén 10, 50 és 200 millió forintot fizet a biztosító, annak függvényében, hogy melyik biztosítást kötjük meg.

Balesetnél ugyanekkorák ezek az összegek. Mindegyik altípus tartalmaz felelősségbiztosítási és vagyonbiztosítási elemet. A napidíjak cserébe magasak: 3 400, 3 900 és 4 600 forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm