3 °C Budapest

Gondolkodjunk jövő időben! (x)

Pénzcentrum
2012. október 7. 10:29

Mi lesz 10 vagy 20 év múlva? Megélünk majd a nyugdíjunkból? Felkészülhetünk valahogy a váratlanra a mostani bizonytalanság ellenére is? Valamit kezdenünk kell a pénzünkkel, befektetni, takarékoskodni. Elvégre a jövőnkről van szó! Az viszont elengedhetetlen, hogy tényleg a saját igényeinknek és lehetőségeinknek megfelelően, felelősségteljesen döntsünk. Ebben segít Kósa Zoltán, az AXA Biztosító vezérigazgatója.

Mi lesz 10 vagy 20 év múlva? Megélünk majd a nyugdíjunkból? Felkészülhetünk valahogy a váratlanra a mostani bizonytalanság ellenére is? Valamit kezdenünk kell a pénzünkkel,
befektetni, takarékoskodni. Elvégre a jövőnkről van szó! Az viszont elengedhetetlen, hogy tényleg a saját igényeinknek és lehetőségeinknek megfelelően, felelősségteljesen döntsünk. Ebben segít Kósa Zoltán, az AXA Biztosító vezérigazgatója.


Kósa Zoltán

Sokat hallani manapság az öngondoskodás fontosságáról. Az AXA hogyan gondolkodik erről?
Az öngondoskodás azt jelenti, hogy anyagilag felkészülünk a magunk vagy családunk élethelyzetében bekövetkező változásokra. Ha valaki szeretné például nyugdíjas korában megközelíteni jelenlegi életszínvonalát, ma már nem építhet kizárólag az állami nyugdíjra.

De honnan tudhatjuk, hogy a megtakarításunk biztonságban van?
Egy világviszonylatban is nagy, jelentős vagyont kezelő vállalatra nyugodtan rábízhatjuk a pénzünket. Az AXA Csoport a világ egyik vezető biztosítási és vagyonkezelési szolgáltatója. 57 országban, több mint százmillió ügyfél pénzügyi biztonságáról gondoskodik. Az AXA kezelt vagyona 2011 végén 1 069 milliárd eurót tett ki, ami a jelenlegi árfolyamon mintegy 12-szer több mint Magyarország bruttó hazai összterméke!
Az AXA Biztosító unit linked termékeihez választható eszközalapjaink pedig kiemelkedően teljesítettek az elmúlt időszakban, amelyre bizonyíték a MoneyMoon Awards 2012 díja: két alapunk az elmúlt időszak teljesítménye alapján - a nemzetközi részvénypiacokon, illetve az áru-, nemesfém és nyersanyagpiacokon - kategóriájának győztese lett!

Milyen konkrét megoldást kínálnak azoknak, akik lépnének a saját érdekükben?
Megújítottuk az Univerzum életbiztosításunkat úgy, hogy kifejezetten a harmincas-negyvenes éveikben járók hosszú távú céljaihoz igazítottuk. Egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékcsaládról van szó, amely élet-, baleset- és egészségbiztosítási fedezetet is kínál, így váratlan helyzetben is segítséget jelent. Komoly előnye továbbá, hogy a család minden tagjára megköthető, egyedi igényeik szerint.

Kiszámítható nyugdíjas évek, egyetemista gyerekek. De az élet tele van változásokkal...
Az Univerzum hosszú távú megtakarítások esetén ajánlott, de képes reagálni az ügyfél életében bekövetkező változásokra is: a biztosítási díjat lehet csökkenteni, növelni, szüneteltetni, és mód van eseti befizetésre vagy pénzkivonásra is, ha a pillanatnyi élethelyzet úgy kívánja meg. Érdemes havonta félretenni, ami nem olyan megterhelő, később azonban jelentős összeg lehet az eredmény. Ráadásul a hosszú távú elköteleződést és a folyamatos, rendszeres megtakarítást az AXA a tartam során egyre növekvő mértékű hűségbónusszal jutalmazza.

Mit kell még átgondolni a döntés előtt?
Például azt, mennyit tudunk félretenni? Konkrét terveink vannak, vagy csak biztonsági tartalékot szeretnénk? Tudunk-e rendszeresen félretenni, vagy egy egyszeri összeggel rendelkezünk? A döntést az AXA Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. szakemberei, valamint az AXA Biztosító tanácsadói országszerte személyre szabott és hosszú távú pénzügyi tervezéssel segítik.


(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 2. 10:38
A főszerkesztőváltás még szeptember utolsó harmadában történhetett a fideszes médiakonglomerátumba,...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Holdblog  |  2022. december 2. 09:50
HOLD After Hours. Évad végén ajtó berúgva, hozamok összemérve, Fed Call levonva, Putyin szankcionálv...
Bankmonitor  |  2022. december 2. 07:54
Egyre többen keresik az eurós megtakarításokat abban a reményben, hogy ilyen módon hatékonyabban meg...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52