27 °C Budapest

Címke: aegon önkéntes magánnyugdíjpénztár (20 cikk)

Magyar Nemzet | 2014. március 27. 08:34

Tovább vizsgálják a nyugdíjpénztárakat

A magánnyugdíjpénztárak gazdálkodása miatt indított ügyben zajló eljárások közül egyet megszüntettek, kettőben viszont még tovább nyomoznak.

Pénzcentrum | 2014. március 17. 20:05

Így tőzsdéztek tavaly a nyugdíjakkal

Az MNB adatai alapján hatalmas eltérések voltak az önkéntes pénztárak teljesítményében 2013-ban, míg a legjobb portfólió 16,4 százalékos nettó hozamot tudott elérni, addig a legrosszabb pénztár éves szinten 0,9 százalékot hozott. Szerencsére, ha csak a kiegyensúlyozott portfóliókat nézzük, ahol a legtöbb vagyon van kihelyezve, akkor már kisebbek az eltérések, az ING, az Aegon, az Allianz és az OTP tagjai is 8,5-9 százalék közötti hozamot érhettek el. A magánnyugdíjpénztári szektorban a számításainkhoz képest nem történt változás, a növekedési portfóliók tagjai közül a legjobban a Budapest ügyfelei jártak jól, a portfólió 11 százalékot hozott a tavalyi évben.

Pénzcentrum | 2012. július 5. 13:02

A PSZÁF jogerősen pert nyert az ING nyugdíjpénztárával szemben

A PSZÁF jogerősen pert nyert az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral szemben a pénztártagoktól korábban jogsértően elvont vagyonkezelési többletköltségek ügyében. A pénztárnak összességében több milliárd forintot kell visszafizetnie volt és jelenlegi tagjainak.

Pénzcentrum | 2012. május 17. 11:27

OTP Magánnyugdíjpénztár: visszafizetik a költséglevonásokat

A PSZÁF elfogadta az OTP Magánnyugdíjpénztár felügyeleti határozat teljesítéseként hozott intézkedéseit, amelyek révén a pénztár visszatéríti tagjainak a korábbi jogosulatlan költséglevonásokat. A jogvita lezárult, így a felek közösen kérték a bíróságtól a téma kapcsán indított közigazgatási per megszüntetését - áll a PSZÁF közleményében.

Pénzcentrum | 2012. május 8. 10:01

Ezért jelentette fel a Kehi a nyugdíjpénztárakat

A pénztárak hozama elmaradt attól, mint ha egy befektetési szakértelemmel nem rendelkező kisbefektető magyar rövidlejáratú állampapírokba helyezte volna el a megtakarításait - állapította meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magánnyugdíjpénztárak ellenőrzése kapcsán.

Pénzcentrum | 2012. március 24. 07:23

Nyugdíjmizéria: ők lehetnek a nyertesek

Egy hetük maradt már csak a magánnyugdíj-pénztári tagoknak arra, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy sem. A legfrissebb információk szerint a magánpénztárakban maradók ugyanúgy 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak, mint akik tavaly visszaléptek az állami rendszerbe. Döntésük helyességét azonban mégsem ez befolyásolja a leginkább, hanem az, hogy képesek-e fennmaradni a magánpénztárak.

MTI | 2012. március 12. 12:48

Megszűnik az Aegon magánnyugdíjpénztára

Az Aegon Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlése várhatóan a magánnyugdíjpénztári ágazat jogutód nélküli megszüntetéséről fog dönteni, ezt javasolja a cég vezetősége - közölte az Aegon hétfőn.

Pénzcentrum | 2012. február 24. 09:55

Visszakaphatják pénzüket a nyugdíjpénztár tagok

A PSZÁF első fokon pert nyert az ING magánnyugdíjpénztárral szemben a jogosulatlan tagi költségelvonások kapcsán a pénztár által indított perben. Két további magánnyugdíjpénztár már elszámolt vagyonkezelőjével és megtérítette tagjainak az indokolatlanul levont költségeket.

Pénzcentrum | 2011. június 6. 08:32

PSZÁF: milliárdos kárt okoztak a magánnyugdíjpénztárak

Az elmúlt napokban szárnyra kapott hírek szerint a PSZÁF négy magánnyugdíjpénztárnál is azt állapította meg, hogy befektetéseiknél nem a tagok érdekeit képviselték. A Napi Gazdaság értesülései szerint a kérdéses pénztárak az ING, az Aegon, az AXA és az OTP magánkasszája.

MTI | 2011. március 13. 10:02

Íme a legjobb nyugdíjpénztárak! A tied köztük van?

Tavaly a 18 hazai magánnyugdíjpénztár klasszikus portfólióinak nettó hozama 5,41 százalék, kiegyensúlyozott portfólióinak hozama 8,57 százalék, növekedési portfólióinak hozama 10,97 százalék volt. Ezek elmaradnak ugyan az előző év kiemelkedően magas adataitól, azonban így is az éves infláció felett teljesítettek - tette közzé a pénzügyi felügyelet honlapján.

Pénzcentrum | 2011. március 9. 04:44

Nyugdíjtipp az állami rendszerbe visszalépők reálhozam döntéséhez

A Pénzcentrum.hu egy korábbi felmérése azt mutatta, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők 84%-a fel akarja venni az őt megillető reálhozamot, 13% kéri az összeg átvezetését az önkéntes nyugdíjpénztári számlájára, a maradék 3%-nak pedig az állami egyéni számlájára kerül majd a többlet. Bár nehéz lenne olyan embereket találni, akik nem szeretik a készpénzt, az Öngondoskodás hét jegyében sokaknak érdemes lehet fontolóra venni a második megoldást is. Az önkéntes nyugdíjpénztárba történő átvezetés esetén a tag 20%-ot (legfeljebb 300 ezer forintot) visszaigényelhet a személyi jövedelemadójából az önkéntes nyugdíjpénztárába. A harmadik pillér azonban nem csak a reálhozam miatt lehet érdekes, hanem - mint hosszú távú megtakarítási módozat - sokak mindennapjait teheti könnyebbé a nyugdíjas években.

Pénzcentrum | 2011. március 7. 05:22

Hány éves vagy? Így takaríts meg százezreket, milliókat

Életünk során mindent megteszünk annak érdekében, hogy megteremtsük magunk és szeretteink anyagi biztonságát. Az öngondoskodás cseppet sem könnyű feladat, hiszen minden életkorban más pénzügyi problémára kell megoldást találnunk. Összegyűjtöttük, születéstől halálunkig milyen lehetőségeink vannak az öngondoskodásra.

Pénzcentrum | 2010. október 12. 05:22

Kerüld ki a nyugdíjcsapdát! Így készülj fel a nyugodt öregkorra

A magánnyugdíjpénztár a magyar nyugdíjrendszer második pillére. A tagdíj mértéke a tag bruttó jövedelmének 8%-a (10%-ig kiegészíthető), melyet a munkáltató von le és fizet be. A magánnyugdíjpénztári tagok egyéni számlájáról - akárcsak az állami nyugdíj esetén - a nyugdíjkorhatár elérésekor, illetve a nyugdíjjogosultság megállapítása után fizethető nyugdíjszolgáltatás.

Pénzcentrum | 2010. október 11. 05:22

Biztonság a nyugdíjas évekre: van megoldás

Nagyon nehéz előre látni, hogy a levont forintokért cserébe 10-20-30 év múlva mennyi nyugdíjat fogunk kapni. Az állami, a magán és az önkéntes nyugdíjpénztárak együttes használatával azonban sokkal nagyobb biztonsággal készülhetünk fel nyugdíjas éveinkre. Most a magánnyugdíjpénztárak legfontosabb jellemzőit mutatjuk be.

Pénzcentrum | 2010. október 10. 11:02

Több lehet a nyugdíjad! Önkénteseket keresnek

A magyar nyugdíjrendszer 3. pillérét az önkéntes alapon finanszírozott, nyugdíjcélú megtakarítás érdekében létesített intézmények alkotják. Az önkéntes nyugdíjpénztárak 1994. január 1-jén kezdték meg tevékenységüket hazánkban. Ezek az intézmények a magánnyugdíjpénztárakhoz hasonlóan tőkefedezeti elven működnek, azaz a pénztártagok saját maguknak gyűjtenek, és a felhalmozott vagyonukból kapnak szolgáltatást.

Pénzcentrum | 2010. október 9. 07:02

Nyugdíjtipp! Korhatár előtt pénzhez juthatsz!

A magyar nyugdíjrendszer 3. pillérét az önkéntes alapon finanszírozott, nyugdíjcélú megtakarítás érdekében létesített intézmények alkotják. Az önkéntes nyugdíjpénztárak 1994. január 1-jén kezdték meg tevékenységüket hazánkban. Ezek az intézmények a magánnyugdíjpénztárakhoz hasonlóan tőkefedezeti elven működnek, azaz a pénztártagok saját maguknak gyűjtenek, és a felhalmozott vagyonukból kapnak szolgáltatást.