2018. április 21. szombat Konrád

Simán elbukhatod a nyugdíjad: a szabály, amit sokan nem ismernek


A Pénzcentrumon immár több alkalommal megválaszoltuk a Google pénzügyekkel kapcsolatos keresési javaslatait, melyek akkor jelennek meg a keresőmező alatt, ha valamilyen pénzzel kapcsolatos szóra vagy szóösszetételre keresünk rá. Most a mennyit lehet szerkezet volt soron.

Amikor elkezdünk a Google keresőjébe begépelni szavakat, a keresőmotor javaslatokat kínál nekünk a keresőmező alatt. Ezek a keresési javaslatok saját magunk és mások által elvégzett korábbi keresések, valamint a már begépelt szavak alapján jelennek meg.

Már több alkalommal megválaszoltunk pénzügyekkel kapcsolatos keresési javaslatokat, ide kattintva megtalálhatod az összes hasonló cikkünket, most pedig a mennyit lehet szerkezetre adott javaslatok voltak soron.


forrás: Google

"mennyit lehet keresni"

Erre a kérdésre nehéz válaszolni, de azért vannak támpontok. Magyarországon a bruttó átlagkereset 323 ezer forint volt 2017 novemberében, de persze ez csak az átlagbér, ami egyáltalán nem nevezhető átlagosnak. Tömegek fizetése ugyanis jóval alacsonyabb ennél és tulajdonképpen a legjobban keresetű tíz százalékban lévők azok, akik jelentősen jobban keresnek ennél, ők húzzák fel a statisztikákat. Erről ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben.

"mennyit lehet alkudni egy lakás árából 2017"

A Portfolio közölt cikket néhány nappal ezelőtt a témában. A Duna House Barométerre hivatkozva azt írták, hogy

  • Budapesten a meghirdetett árhoz képest átlagosan 4-6 százalékot,
  • vidéken 5-9 százalékot

lehet alkudni. Más megközelítésből pedig

  • panel és a tégla lakások esetében ritka az 5-6 százaléknál magasabb alku, 
  • míg családi házaknál ugyanez az érték 9-10 százalékra tehető.

"mennyit lehet fogyni egy hónap alatt"

Az Egyesült Államok járványügyi központja szerint természetes, hogy aki fogyókúrára adja a fejét, az minél gyorsabban eredményeket szeretne látni, de kutatások azt mutatják, hogy azoknál lesz tartósabb a fogyás, akik heti fél és egy kiló között adnak le súlyukból. Ez havi szinten durván 2-4 kilót jelent.

"mennyit lehet fogyni egy hét alatt"

Nem szeretnénk magunkat ismételni, ezért a bodybuilding.com témába illő fórumát ajánljuk (angol nyelven). Az egyik válasz szerint a legsikeresebb fogyása egy inidai utazáshoz kötődött (7-8 kiló egy hónap alatt gyomormérgezés miatt), egy másik fórumozó pedig 6-8 kiló fogyásról számolt be két hét alatt.

"mennyit lehet dolgozni nyugdíj mellett"

A versenyszférában bármennyit, de a megfizetendő járulékok és adók mértéke megegyezik a nem nyugdíjas munkavállaló után fizetendő terhekkel. A közszférában viszont keresetkorlátozás van érvényben, azaz, ha egy nyugdíjas épp dolgozik, nem kap nyugdíjat.

Fontos ugyanakkor, hogy aki korhatár előtti ellátásban részesül, az a havi minimálbér tizennyolcszorosát meg nem haladó fizetésért dolgozhat évente. Ha viszont fekete munkán kapják, akkor teljesen elbukja az előnyugdíját, ellátását az államkincstár megszűntetni.

A nyugdíjas szövetkezeteken keresztüli munkavégzésre ugyanakkor más feltételek vonatkoznak, ezekkel kapcsolatos tapasztalatokról ebben a cikkünkben írtunk.

"mennyit lehet hízni egy hónap alatt"

Ha egyáltalán nem figyelsz a táplálkozásodra és nem is mozogsz semennyit, akkor összejöhet a heti két kiló is, amelynek körülbelül a fele lesz zsír, a másik fele pedig víz - írja a Marie Claire magazin.

"mennyit lehet keresni az aldiban"

Vagyonokat, akár havi bruttó 800 ezer fölött is. Ebben a cikkünkben olvashatsz erről bővebben.

"mennyit lehet keresni a mekiben"

Ez éttermenként eltérhet, mivel azokat különböző franchise partnerek üzemeltethetik, de múlt nyáron arról tájékoztatta szerkesztőségünket a McDonald’s, hogy vállalati éttermeiben nettó 140 - 160 ezer forint a munkavállalók kezdő fizetése (a körülbelül kéthónapos betanítás után). Ezekben az éttermekben a diákmunkások bruttó órabére 950 forint, az esti és az éjszakai műszakban pedig 1235 forintot. Ennél viszont sokkal többet is kereshetsz, ha vezető leszel és jó hír, hogy a vezetők 90 százaléka éttermi dolgozóként kezdte.

"mennyit lehet keresni a dm-ben"

Legutóbb tavaly januárban hallatott magáról a társaság a bérekkel kapcsolatban, akkor azt írták közleményükben, hogy irodai dolgozóik bérét 7, az értékesítésben dolgozókét pedig 9 százalékkal emelték. A Blokkk.com közleménye szerint az eladók, pénztárosok, árufeltöltők havi bruttó átlagkeresete 2017 eleje és vége között 18 százalékkal nőtt, 179 ezer forintról 211 ezer forintra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ 500 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 millió 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 13,07%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Robban a bírságbomba: milliókat is fizethet, akinek kertes háza, nyaralója van
Tavaly volt olyan ingatlantulajdonos, akin 5 milliót vasaltak be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk