2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Országos tisztifőorvos: új szakaszba lép a magyar járvány, aki teheti, maradjon otthon


Az Operatív Törsz március 16-án az országos tisztifőorvos megerősítette, hogy a magyar jáványhelyzet új szakaszba lép. Ezért a szakember azt javasolja mindenkinek, hogy aki teheti, maradjon otthon, ne használja a tömegkközlekedést sem.

Azért vagyok ma itt, hogy nyomatékosítsam, hogy a járvány egy újabb szintre lépett

- mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos, az Operatív Törzs március 16-án tartott tájékoztatóján. A szakember elmondta, "a következő napokban azonban várhatóan belépünk a csoportos fertőzések szakaszában, itt már nem lehet pontosan megmondani, hogy terjedt el a vírus, ki, kitől kapta el a betegséget." 

Nem tudjuk már pontosan megmondani, ki, kinek adta át a betegséget

- erősítette meg az országos tiszti főorvos, aki kiemelte, "olyan szakaszba lépünk, ahol egy láthatatlan ellenséggel kell szembenézni. Bizonyosan nem lesz ugyanolyan az életünk egy darabig, mint eddig". A tiszti főorvos fő üznetei:

  • aki teheti, maradjon otthon, hiszen minden emberi kontaktus egyfajta veszélyforrást jelenthetnek, ezért a legnagyobb mértékű csökkentésre kell törekedni;
  • az idős magyarok maradjanak otthon, hiszen rájuk legveszélyesebb az új koronavírus;
  • ne menjenek orvosi rendelőkbe azok, akiknek nem muszáj;
  • a 65 feletti orvosokat, ápolókat igyekeznek távolabb tartani most a vírustól;
  • a nagyszülők látogatását, ha lehet időben toljuk ki;
  • ha lehetséges, mellőzzék a tömegközlekedést;
  • a mindennapi higiéniára különösen figyelni kell;
  • a betegre kell maszk, egészséges emberre nem szükséges.

A sajtótájékoztatón, a tiszti főorvos mellet Lakatos Tibor, az Operatív Törzs vezetője megerősítette azt, amit Orbán Viktor még délelőtt jelentett be, hogy a magyar határt lezárják. Ez ma éjféltől élesedik, aminek következtében

Magyarországra nem magyar ember, külföldről sem vonaton, sem buszon, sem repülőn nem érkezhet.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk