2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Kiadta a figyelmeztetést Győrfi Pál: veszélyes éjszaka vár ránk

  • MTI
  • 2017. december 31. vasárnap 16:01

Az eddigi legaktívabb és sok szempontból legsikeresebb évének nevezte 2017-et az Országos Mentőszolgálat 69 éves történetében Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója.

Csató Gábor elmondta: egységeik idén több mint 1,1 millió feladatot láttak el, ezer sikeres újraélesztést végeztek, több száz szülést vezettek le. A mentőautók csaknem 40 millió kilométert futottak, és sok rendezvény, köztük a budapesti vizes világbajnokság egészségügyi biztosítását is ellátták.

Felhívták a figyelmet a szilveszteri veszélyekre, főleg a pirotechnikai eszközökre és az alkoholra. A mentőszolgálat idén is megerősített szolgálattal készül, plusz tíz mentőautót és plusz kilenc mentésirányítót állítottak be szilveszterre.

Győrfi Pál szóvivő elmondta, hogy Magyarországon a petárda használata tilos, csak pirotechnikai eszközök használata engedélyezett.

A tavalyi szilveszteren 17, pirotechnikai eszközökkel összefüggő balesethez riasztották a mentőket. Háromszáz embert vittek a detoxikálóba, közülük ötvenen kiskorúak, fiatalkorúak voltak.

A meteorológiai előrejelzés szerint éjszaka fagypont feletti hőmérséklet várható, de eszméletlenül a földön fekve ilyenkor is kihűlhet az ember, akár fél óra alatt is. Ezért a mentőszolgálat azt kéri: a hidegben ne hagyják magukra a magatehetetlen, utcán fekvő embereket.

JÓL JÖNNE 5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja (THM 10,66%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank (THM 10,90%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Cetelem és a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezek az országok a világ legnagyobb sörfogyasztói

Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38...
 

Fogadjunk, hogy eddig te sem így használtad az alufóliát

A konyha a mindennapi életünk része, sokan mégis esve-kelve mozognak benne. Úgyhogy senkinek sem árthat egy kis felokosítás. Az alufólia például csodákra képes, de azért a bikinis sütemények is megérnek...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.18-01.24
Országos

Spar

01.18-01.24
Országos

Auchan

01.18-01.24
Országos

Interspar

01.11-01.17
Budapest

Spar

01.11-01.17
Országos

Aldi

01.11-01.17
Országos

Auchan

01.11-01.17
Országos

Tesco

01.11-01.17
Országos

  Ajánlatunk