Itt a bejelentés: elmarad a hétvégi tömeges oltás Magyarországon

2021. március 5. 13:32

A hétvégén lenne esedékes annak a 74 ezer krónikus betegnek a beoltása, akiket már értesítettek is SMS-ben. Az már látható volt az eddigi reakciókból, hogy zavar van a rendszerben, mert több olyan személy is kapott behívót az oltásra, aki nem krónikus beteg. Ma délelőtt azonban a kormányzati tájékoztató portálon megjelent pár sor arról, hogy a hétvégi oltás elmarad, csakhogy ezt szinte azonnal törölték. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján pedig bejelentették, hogy a krónikus betegek hétvégi oltása elmarad. Erről hamarosan kapnak SMS-tájékoztatást a betegek, az oltásra később kerül sor.

A hétvégi oltásprogram elmarad

Mondta György István államtitkár, aki dezinformációnak nevezte azt a hírt, amely szerint probléma áll fenn az oltási programban. Emlékeztetünk, hogy a hétvégi oltási program elmaradásáról a kormányzati portál tájékoztatott, mielőtt eltávolították az erről szóló sorokat a közleményben.

EZ VÉGÜL IGAZNAK BIZONYULT, MERT GYÖRGY ISTVÁN MOST BEJELENTETTE, HOGY A HÉTVÉGI OLTÁSI PROGRAM ELMARAD.

Akik SMS-t kaptak, egy elnézést kérő SMS-t fognak kapni erről. Az oltást később pótolják. Korábban a Portfolio is megíra, hogy a koronavírus tájékoztató portálon megjelent reggel pár sor arról, hogy a hétvégi oltási program technikai okok miatt elmarad. Azt viszont a közlés után szinte azonnal törölték, és mivel más tájékoztatás eddig nem volt, nem lehetett pontosan tudni, hogy végül megtartják-e a 74 ezer krónikus beteg holnap kezdődő beoltását. Most viszont György István bejelentette, hogy a program elmarad, és majd egy későbbi időpontban kerül rá sor.

Rengeteg olvasói levél és megkeresés érkezett a Portfoliohoz és más portálokhoz is, hogy úgy kaptak sms-értesítést az AstraZeneca oltásról, hogy ők már részesültek az első adagban. Több alkalommal pedig érthetetlenül furcsa oltópontokra rendelték volna az oltás előtt állókat. A rendszer anomáliáit erősítette meg gyakorlatilag szó szerint Orbán Viktor is a péntek reggeli rádióinterjújában, amikor részletesen beszélt a jelenlegi oltási rendszer problémáiról. A miniszterelnök így fogalmazott: "van problémánk az oltással természetesen, de az nem az oltóanyagokkal függ össze, hanem technikai kérdésekke".

"Eddig kisebb létszámmal oltottunk, most nagyobb létszámot. Eddig úgy oltottunk, hogy a háziorvos ismert volt a körzetben és ő személyesen ismerte a betegeit. Tehát mondjuk úgy, hogy személyes ismerettség alapú volt az oltás. Most hogy tömegesen oltunk, át kell állni az adat alapú oltásra. Ha itt az adatok nem stimmelnek, akkor semmi sem stimmel, az az alapja mindennek. És itt előfordul, hogy olyan embereket hívnak be, akiket már beoltottak. Kaptunk olyan hírt, hogy a lakóhelytől nagyon távoli pontra hívtak be valakit. Ezért az egész rendszert meg kellett állítani, reggel ezt el is döntöttük.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az adatokat felül kell vizsgálni. Nagyon sok ember nem ott lakik, ahol az adatok szerint az állandó lakhelye van. Van, aki évek óta nem volt háziorvosnál, de közben megváltozott a lakhelye, tehát valahogy a rendszerből kikerült és a lakcímnyilvántartások sem stimmelnek sok esetben. Az adat alapú oltási szervezésnek vannak problémái. Ezt ki fogjuk javítani. Erre külön operatív kis csoport felállt. Ahogy tömegessé válik az oltás, a személyes ismerettség alapú oltás már nem lesz elegendő" - fejtette ki részletesen. Hozzátette azt is, hogy van egy telefonszám, ahol lehet érdeklődni az oltások miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem