23 °C Budapest
large white multi level hotel boat on the Danube river at sunset. warm brown green tones and reflections on the water. top deck and glass balustrade. hospitality, accommodation and sightseeing. leisure, travel and tourism concept

Verőcei tragédia: ez az óriási szállodahajó tarolhatta le a motorcsónakot, nem tudni, mit keresett a Duna azon szakaszán

2024. május 19. 13:20

Egy svájci szállodahajó lehetett részese a verőcei halálos hajóbalesetenek. Azt nem tudni, hová vezetett az útja, amikor letarolhatta a motorcsónakot. A balesetben ketten meghaltak, öten eltűntek, eddig mindössze egyetlen túlélőt találtak meg, akit súlyos sérülésekkel kórházba vittek.

Mint a Pénzcentrum is beszámolt róla, halálos hajóbaleset történt Verőcénél szombat éjjel, legalább ketten meghaltak, öt embert még keresnek, egy túlélőt a mentősök találtak meg, súlyos sérülésekkel kórházba vitték. A balesetet szenvedett motorcsónakot egy szállodahajó tarolhatta le.

Frissítés! Délután friss fotókat közöltek a hajóról, tart a helyszínelés:

A Blikk most arról ír, hogy a balesetben érintett vízi jármű információik szerint a Ms. Heidelberg nevű svájci szállodahajó volt. A 2004-ben épült, 2x1107 lóerős hajó 109,4 méter hosszú és 11,4 méter széles, befogadóképessége 110 fő, a legénysége pedig 35 főből áll. Arról nem tudni, merre vezetett az útja, de általában hosszabb túrákat tartanak vele Budapestről - azt sem tudni, hányan utaztak rajta és ők jelenleg hol tartózkodnak.

A hajót Komáromnál állították meg, a Kemma egyik olvasója le is fotózta. A rendőrség közlése szerint a vizsgálatok során megállapították, hogy a hajó oldala sérült. A folyamatban lévő nyomozásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a baleset bekövetkeztéért

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 17. 18:06
A miniszterelnök legidősebb lányához közeli Magyar Turisztikai Ügynökség városmarketing-akciójába ig...
Bankmonitor  |  2024. június 17. 08:56
Nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg egy újabb hír a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatban....
Holdblog  |  2024. június 17. 08:26
Az Adidas-sztori első részében leírtuk, hogyan vált a vállalat egy kis német garázscégből meghatároz...
Buxelliott  |  2024. június 16. 13:54
Megérkezett az újabb ATH, majd lefordult a piac. Van fordulós jelzés (megerősítés a jövő héten érkez...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem