The flag of Hungary flying against a blue sky in Budapest.

Itt a bejelentés: beszáll az állam az egyik magyar biztosítóba

2021. december 23. 15:02

A Vienna Insurance Group és a magyar kormány megegyezett az együttműködés alapelveiről és a további eljárásról. Az állam 45 százalékos részesedést szerez a magyar Aegonban és az Unioin Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-ben. Az egyetértési nyilatkozatot ma írhatják alá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Megállapodott a magyar kormány és a Vienna Insurance Group az Aegon Biztosító eladásáról – derül ki az Aegon közleményéből. Mint írják, a VIG és a magyar kormány megegyezett az együttműködés alapelveiről és a további eljárásról.

A magyar állam 45 százalékos részesedést szerez a magyar Aegonban és az Unioin Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-ben.

Az együttműködésről azt lehet tudni, hogy a VIG-é lesz az operatív irányítás és a többségi tulajdon, de a további részletekről még tárgyalnak a felek. Az állam nevében ugyanaz a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. jár el, amely 2015-ben a Budapest Bank 100%-os és az Erste Bank 15%-os tulajdonrészét is megvásárolta, és 1997-ben alapították a magyar vállalatok külföldi befektetéseinek elősegítésére - emlékeztet a Portfolio. Az Aegon és az Union esetében Magyarország harmadik és hatodik legnagyobb biztosítójáról van szó, amelyek 19%-os együttes részesedésükkel piacvezetői a biztosítási szektornak, a két biztosító egyesítéséről azonban (egyelőre) nincs szó.

Az egyetértési nyilatkozat aláírására a tervek szerint 2021. december 23-án, csütörtökön kerül sor.

A holland Aegon biztosítócsoport 2020. november 29-én jelentette be, hogy 830 millió euróért eladja biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) számára.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?