18 °C Budapest
Változhat a magyar oltási rend: jöhet a tanárok soron kívüli vakcinázása?

Változhat a magyar oltási rend: jöhet a tanárok soron kívüli vakcinázása?

2021. március 22. 18:01

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kijelentette: ígéretet kaptak a kormánytól arra, hogy készülnek tervek a pedagógusok soron kívüli beoltására - írja az Index. Ugyanakkor Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke nem kapott ilyen ígéretet.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a pedagógusok oltása nem csak az iskolában dolgozók problémája.

Amennyiben nem szeretnénk, hogy sokáig zárva tartsanak az iskolák, az óvodák, a szülők el tudják végezni a munkahelyi kötelezettségeiket, és ne kelljen segíteni a tanulmányaikban a kicsiket, az csak úgy lehetséges, hogy ismét megnyílnak az iskolák. Nemcsak a pedagógusok kívánsága ez, hanem az egész társadalom érdeke is ez

- tette hozzá a győri iskolaigazgató. A Nemzeti Pedagógus Kar párbeszédet folytat a kormánnyal, ahonnan ígéretet kaptak, hogy készülnek tervek a pedagógusok soron kívüli beoltására, illetve arra is külön tervezet készül, hogy miként lehetne az érettségi vizsgát biztonságosabbá tenni.

Nagyon remélem, hogy biztonságosan, de megtartható lesz az érettségi

- jelentette ki Horváth Péter. Ugyanakkor Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának megbízott elnöke, aki nyílt levélben kérte a kormányt a tanárok soron kívüli oltására, nem kapott ilyen ígéretet. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere kedden egy képviselői kérdésre azt válaszolta a Parlamentben:

A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, életkoruknak és egészségügyi állapotuknak megfelelően.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?