7 °C Budapest
Négy és fél évet kaphat az unokázós csaló: 3 milliót vitt el egy idős nőtől

Négy és fél évet kaphat az unokázós csaló: 3 milliót vitt el egy idős nőtől

2020. december 2. 10:02

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki 3 millió forintot csalt ki egy idős helyi asszonytól.A férfi nyomozás során ismeretlenül maradt társai tavaly decemberben egy ismeretlen brit számról felhívták a 71 éves asszonyt a kaposvári otthonában úgy, hogy egyikük magát az idős asszony unokájának adta ki.

A férfi a beszélgetés során arra hivatkozva csalt ki pénzt a nőtő, hogy autóbalesetet okozott, és 3 millió forintra van szüksége sürgősen ahhoz, hogy a másik fél ne tegyen ellene feljelentést, illetve ne bántalmazzák ott a helyszínen. Az asszony meggyőzése érdekében a telefonhívás során egy nő is átvette a telefont az állítva, hogy nekik okozott balesetet az állítólagos unoka, és nyomatékosan követelte nem létező káruk megtérítését is.

A magát az unoka barátjának kiadó 45 éves férfi a telefonhívás idején már ott várakozott a nyugdíjas házánál, majd miután társai letették a telefont, az asszony abban a téves hiszemben hívta be a lakásába, hogy a férfi fogja elvinni a pénzt a baleset helyszínére. A férfi a lakásba lépve átadta a mobilját az idős nőnek, melyen ekkor újra a magát unokának kiadó elkövető jelentkezett, és sürgetette az asszonyt, hogy minél előbb adja át a készpénzt ismerősének, aki ennek végül eleget tett, és 3 millió forintot adott át a férfinak. Az elkövető ezután sietősen távozott a helyszínről az autójával.

Az unokázós csalót a kaposvári rendőrök az eset másnapján azonosították és elfogták, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását. A végig tagadásban lévő férfi társait a nyomozás során nem sikerült felderíteni.

Az ügyészség 4 és fél év börtönt kért a többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is egy másik ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő férfira, arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?