15 °C Budapest
Gyorsvizsgálatot folytatnak a magyar kalandparkokban

Gyorsvizsgálatot folytatnak a magyar kalandparkokban

2016. május 24. 20:31

A vasárnapi csillebérci baleset után rendkívüli gyorvizsgálatot tartanak a magyarországi kalandparkokban.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendkívüli vizsgálatot rendelt el azután, hogy vasárnap a csillebérci kalandparkban tizenhárom gyerek alatt leszakadt a kötélháló. A minisztérium szerint megengedhetetlen, hogy veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek betartása nélkül működjenek. Arra kérik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat, hogy ellenőrizzék a kalandparkok működését.

A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat működtető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére.

A vizsgálatoknak heteken belül le kell záródniuk.

A vasárnapi balesetben súlyosabb sérülés nem történt, a gyerekek többsége zúzódásokat szenvedett, de azért minden gyereket kórházba szállítottak és megröntgeneztek.

A balesetet a rendőrség is vizsgálja. A hely ügyvezetője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: egy olyan háló szakadt el, aminek legalább ezer kilót kellett volna elbírnia, miközben a gyerekek legfeljebb hatszáz kilósak voltak. Hogy akkor mégis miért szakadt le a háló, azt nem tudta megmondani.

A hirado.hu arról írt, hogy már többször elmarasztalták a kalandpark üzemeltetőjét, volt például, hogy hiányzott a kezelői igazolás. A most leszakadt háló nem is volt része a tanúsítvánnyal rendelkező létesítménynek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?