5 °C Budapest

Pofonegyszerű trükkel lopott százmilliót a magyar mestertolvaj

2015. július 22. 16:31

Százmillió forint értékben foglaltak le ékszert és készpénzt egy ecseri férfinél, aki Debrecenbe járt betörni. De mi tévők lehetünk, ha a mi lakásunkba törnek be? Milyen biztosítás segíthet?

Muszka Zoltán, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondása szerint az ecseri férfit a múlt héten fogták el. A gyanú szerint először egy debreceni családi házba tört be, ahonnan aranytömböt, ékszereket, készpénzt és nyereménybetétkönyvet lopott el, majd pár héttel később egy másikból 16 millió forint készpénzt és arany ékszereket tulajdonított el.

Az eddigi adatok szerint a környéken 15 olyan betörés történt, amely az elkövető terhére róható. A tettes az esetek többségében milliós értékű zsákmánnyal távozott, összesen mintegy 50 milliót szerzett.

A házkutatásokon 100 millió forint értékű ékszert és készpénzt foglaltak le,

emiatt a rendőrség vizsgálja, hogy a férfi Debrecenen kívül is követett-e el betörést.

A férfi rendszerint a hátsó teraszajtón vagy az emeleti ablakon át jutott be az ingatlanokba. Este ment a városba, kifigyelte, melyik háznál ég a villany, hol vannak otthon. A házakban csak pár percig tartózkodott, olyan eset is volt, amikor becsukta maga után az ajtót. A férfinél a rendőrök bűncselekmény elkövetéséhez használatos szerszámokat, sarokcsiszolót, csavarhúzót, vésőt, illetve kesztyűt találtak és foglaltak le. Gyanúsított kihallgatása után V. Károlyt őrizetbe vették, és a bíróság egy hete előzetes letartóztatásba helyezte.

Mit kell tennem, ha betörtek a lakásomba?

Amennyiben hazaérkezve azt látjuk, hogy betörtek otthonunkba, akkor próbáljuk meg a helyszínt abban az állapotában hagyni, ahogyan találtuk, és egyből hívjuk fel a rendőrséget. Ne érjünk semmihez és ne mozdítsunk el semmit a helyéről - tudta meg a Pénzcentrum az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK). A rendőrséget a kiérkezésekor részletesen tájékoztassuk, mit tapasztalunk, hogy megváltoztattuk-e a helyszínt. Az is fontos információ, hogy van-e riasztórendszer vagy kamera otthonunkban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Milyen biztosításra van szükségünk?

Az ilyen helyzetekben lakásbiztosítási szerződés lehet segítségünkre, de fontos, hogy az díjjal fedezett legyen és a kockázati kör kiterjedjen a betöréses lopásokra is.

Nagyon fontos, hogy a szerződésben szereplő ingóságok megfelelő biztosítási összeggel, valós értéken szerepeljenek a biztosítási szerződésben, ezzel ugyanis elkerülhető az alul-, illetve túlbiztosítás lehetősége

- válaszolta korábban megkeresésünkre a Magyar Bitósítók Szövetsége (MABISZ).

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 3. 20:40
Az RTL péntek este a Fókusz című műsorában, majd nem sokkal később sajtóközleményben is megerősített...
Holdblog  |  2023. február 3. 14:41
Nem ritkán fordul elő, hogy egy baráti társaság vagy egy család külön városban vagy éppen országban...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 3. 11:53
Minden Top 10 lista összeállítása után végigpörgetem a teljes táblázatot pár szempont szerint: kik e...
KonyhaKontrolling  |  2023. február 3. 07:40
Sokszor találkozom ezzel a kijelentéssel, akár még közgazdász tollából is, de az első gondolatom min...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?