Fontos hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak

Pénzcentrum
2013. szeptember 26. 10:53

Előzetes letartóztatásban van az a két nő, aki a nyugdíjfolyósító intézet munkatársának adta ki magát, így sikerült idősek lakásából lopniuk. Azt állították, hogy hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Melinda 28 éves és K. Gina 33 éves kecskeméti lakosok ellen.

A két nő, a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján 2013. augusztus és szeptember hónapban öt kecskeméti idős személyt szólított meg a ház folyosóján, illetve csengettek be lakásukba. Minden esetben a nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat és azt állították, hogy hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak. Ezzel az ürüggyel bejutottak a sértettek lakásaiba, ahol az idősek figyelmét elterelve különböző értékeket - készpénzt és bankkártyát - tulajdonítottak el.

A két gyanúsított vélhetően hasonló módon több idős személyt is meglophatott, ezért a rendőrség kéri, hogy akit J. Melinda és K. Gina megkárosított, jelentkezzen a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

A rezsicsökkentéssel is trükköznek

Nem csak a nyugdíj, a rezsicsökkentés is olyan hívószó, amivel ismeretlenek könnyedén bejuthatnak a lakásokba. Néhány hete Jászapáti egyik családi házánál megjelent két ismeretlen személy, akik az áramszolgáltató munkatársának adták ki magukat. Az idős sértettek házába azzal az ürüggyel jutottak be, hogy a jövőben ismételt rezsicsökkenés várható, ezért az ingatlan villanyóráját és az elektromos berendezéseinek állapotát akarják leellenőrizni.

Mivel azonban a két idegen - akik nyilvánvalóan nem a rezsicsökkentés miatt érkeztek - viselkedése gyanússá vált az idős házaspárnak, ezért az asszony megnyomta a házban lévő segélyhívó gombot, melynek megszólaló hangjára a két ismeretlen férfi az ingatlanból futva távozott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A rendőrség emlékeztet arra, hogy az elkövetők az esetek döntő többségében valamilyen szolgáltató (gázóra-, vízóra-, villanyóra-leolvasó, nyugdíjbiztosítási igazgatóság,) vagy egyéb hivatalos szervtől érkezett személynek adják ki magukat. Sokszor közüzemi díj visszatérítésének ürügyén jutnak be az idős emberek otthonába, majd arra késztetik őket, hogy nagyobb címletű pénzt vegyenek elő, felfedve ezáltal a sértettek megtakarított pénzének rejtekhelyét.

Azt tanácsolják, egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket, kérjenek igazolványt! Kérjék meg őket, hogy lakásuk, házuk előtt várakozzanak, amíg a szolgáltatónál ellenőrzik jövetelük okát! Otthonukban ne tartsanak nagyobb mennyiségű készpénzt és jelentős értéket! Ha mód van rá, igényeljék azt, hogy a nyugdíj és egyéb várható jövedelem pénzintézeti számlára érkezzen!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?