21 °C Budapest

Fontos hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak

Pénzcentrum
2013. szeptember 26. 10:53

Előzetes letartóztatásban van az a két nő, aki a nyugdíjfolyósító intézet munkatársának adta ki magát, így sikerült idősek lakásából lopniuk. Azt állították, hogy hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Melinda 28 éves és K. Gina 33 éves kecskeméti lakosok ellen.

A két nő, a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján 2013. augusztus és szeptember hónapban öt kecskeméti idős személyt szólított meg a ház folyosóján, illetve csengettek be lakásukba. Minden esetben a nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat és azt állították, hogy hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak. Ezzel az ürüggyel bejutottak a sértettek lakásaiba, ahol az idősek figyelmét elterelve különböző értékeket - készpénzt és bankkártyát - tulajdonítottak el.

A két gyanúsított vélhetően hasonló módon több idős személyt is meglophatott, ezért a rendőrség kéri, hogy akit J. Melinda és K. Gina megkárosított, jelentkezzen a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

A rezsicsökkentéssel is trükköznek

Nem csak a nyugdíj, a rezsicsökkentés is olyan hívószó, amivel ismeretlenek könnyedén bejuthatnak a lakásokba. Néhány hete Jászapáti egyik családi házánál megjelent két ismeretlen személy, akik az áramszolgáltató munkatársának adták ki magukat. Az idős sértettek házába azzal az ürüggyel jutottak be, hogy a jövőben ismételt rezsicsökkenés várható, ezért az ingatlan villanyóráját és az elektromos berendezéseinek állapotát akarják leellenőrizni.

Mivel azonban a két idegen - akik nyilvánvalóan nem a rezsicsökkentés miatt érkeztek - viselkedése gyanússá vált az idős házaspárnak, ezért az asszony megnyomta a házban lévő segélyhívó gombot, melynek megszólaló hangjára a két ismeretlen férfi az ingatlanból futva távozott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A rendőrség emlékeztet arra, hogy az elkövetők az esetek döntő többségében valamilyen szolgáltató (gázóra-, vízóra-, villanyóra-leolvasó, nyugdíjbiztosítási igazgatóság,) vagy egyéb hivatalos szervtől érkezett személynek adják ki magukat. Sokszor közüzemi díj visszatérítésének ürügyén jutnak be az idős emberek otthonába, majd arra késztetik őket, hogy nagyobb címletű pénzt vegyenek elő, felfedve ezáltal a sértettek megtakarított pénzének rejtekhelyét.

Azt tanácsolják, egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket, kérjenek igazolványt! Kérjék meg őket, hogy lakásuk, házuk előtt várakozzanak, amíg a szolgáltatónál ellenőrzik jövetelük okát! Otthonukban ne tartsanak nagyobb mennyiségű készpénzt és jelentős értéket! Ha mód van rá, igényeljék azt, hogy a nyugdíj és egyéb várható jövedelem pénzintézeti számlára érkezzen!

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35