Fontos hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak

Pénzcentrum
2013. szeptember 26. 10:53

Előzetes letartóztatásban van az a két nő, aki a nyugdíjfolyósító intézet munkatársának adta ki magát, így sikerült idősek lakásából lopniuk. Azt állították, hogy hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Melinda 28 éves és K. Gina 33 éves kecskeméti lakosok ellen.

A két nő, a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján 2013. augusztus és szeptember hónapban öt kecskeméti idős személyt szólított meg a ház folyosóján, illetve csengettek be lakásukba. Minden esetben a nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat és azt állították, hogy hivatalos papírt hoztak a nyugdíjasoknak. Ezzel az ürüggyel bejutottak a sértettek lakásaiba, ahol az idősek figyelmét elterelve különböző értékeket - készpénzt és bankkártyát - tulajdonítottak el.

A két gyanúsított vélhetően hasonló módon több idős személyt is meglophatott, ezért a rendőrség kéri, hogy akit J. Melinda és K. Gina megkárosított, jelentkezzen a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

A rezsicsökkentéssel is trükköznek

Nem csak a nyugdíj, a rezsicsökkentés is olyan hívószó, amivel ismeretlenek könnyedén bejuthatnak a lakásokba. Néhány hete Jászapáti egyik családi házánál megjelent két ismeretlen személy, akik az áramszolgáltató munkatársának adták ki magukat. Az idős sértettek házába azzal az ürüggyel jutottak be, hogy a jövőben ismételt rezsicsökkenés várható, ezért az ingatlan villanyóráját és az elektromos berendezéseinek állapotát akarják leellenőrizni.

Mivel azonban a két idegen - akik nyilvánvalóan nem a rezsicsökkentés miatt érkeztek - viselkedése gyanússá vált az idős házaspárnak, ezért az asszony megnyomta a házban lévő segélyhívó gombot, melynek megszólaló hangjára a két ismeretlen férfi az ingatlanból futva távozott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A rendőrség emlékeztet arra, hogy az elkövetők az esetek döntő többségében valamilyen szolgáltató (gázóra-, vízóra-, villanyóra-leolvasó, nyugdíjbiztosítási igazgatóság,) vagy egyéb hivatalos szervtől érkezett személynek adják ki magukat. Sokszor közüzemi díj visszatérítésének ürügyén jutnak be az idős emberek otthonába, majd arra késztetik őket, hogy nagyobb címletű pénzt vegyenek elő, felfedve ezáltal a sértettek megtakarított pénzének rejtekhelyét.

Azt tanácsolják, egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket, kérjenek igazolványt! Kérjék meg őket, hogy lakásuk, házuk előtt várakozzanak, amíg a szolgáltatónál ellenőrzik jövetelük okát! Otthonukban ne tartsanak nagyobb mennyiségű készpénzt és jelentős értéket! Ha mód van rá, igényeljék azt, hogy a nyugdíj és egyéb várható jövedelem pénzintézeti számlára érkezzen!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem