13 °C Budapest

Az Allianz a New Europe régióban: a piaci nehézségek dacára a negyedéves bevételek meghaladják a 1 milliárd eurót

Pénzcentrum
2008. június 9. 11:19

Az Allianz folytatja a nyereséges növekedési stratégiáját a New Europe régióban. 2008. első negyedévében a bevételek ismét meghaladták az 1 milliárd eurót. Az 1,1 milliárd eurós bevétellel a térségben működő Allianz vállalatok fenntartották erős piaci pozíciójukat, összevetve a tavalyi első negyedévvel is. Összességében 2007-hez mérve 3%-os volt a növekedés. Ezt a visszafogott növekedést a nem-életbiztosítások terén tapasztalható árverseny és az életbiztosítási területen csökkenő mértékű díjbevételek ellenére is sikerült elérni. Az üzemi nyereség változatlanul 95 millió euró volt, hasonlóan a tavalyi első negyedévhez.

"Az intenzív piaci verseny dacára sikerült megtartani piaci vezető pozíciónkat a New Europe régióban. Az adatok igazolják az Allianz erőfeszítéseit a közép-kelet-európai régióban, melyek célja az ügyfélközpontúság és működési hatékonyság javítása. Stratégiánk célja, hogy több értéket kínálhassunk ügyfeleinknek és igényeiket a legkiválóbb megoldásokkal szolgáljuk ki" - mondta Werner Zedelius, az Allianz növekvő piacaiért felelős igazgatósági tagja.

Élet és betegségbiztosítási üzletág

Az élet és betegségbiztosítási díjbevételek meghaladták a 245 millió eurót. Összevetve a tavalyi első negyedévvel 147 millió eurós visszaesés figyelhető meg, melynek oka a változékony kereskedelmi feltételekre vezethető vissza, ami hatással volt a befektetési típusú életbiztosítási termékek értékesítésére. Ez különösen Lengyelországban éreztette hatását, ahol az instabil tőkepiaci helyzet miatt az Allianz és legfőbb banki partnere, a Bank Pekao megállapodott, hogy a unit-linked életbiztosítási termékek éves értékesítési kampányát későbbre halasztják. Ezen fejlemény ellenére az üzletágban összességében a növekedés mértéke megfelelt a várakozásoknak, a többi piacon elért teljesítménynek köszönhetően. Magyarországon és Szlovákiában az életbiztosítási portfoliók díjbevételei 48 illetve 27 százalékos növekedést mutattak. Mindkét országban a növekedés elsődleges okai az új üzleti tevékenység, illetve az új termékek voltak.

Nem-életbiztosítási üzletág

A ROSNO és a Progress-Garant teljes körű konszolidációjával Oroszországban, valamint az ATF-Polis összevonásával (új nevén: Allianz) Kazahsztánban a vagyon és balesetbiztosítási díjbevételek 27%-kal emelkedve elérték a 850 millió eurót, szemben a tavalyi 667 milliós szinttel, a csoport eredményéhez ezek az összeget járultak hozzá a legnagyobb súllyal.

A gépjármű biztosítások továbbra is jelentősen járulnak hozzá az üzletág növekedéséhez Lengyelországban. Ugyanakkor, tekintettel a néhány országban megfigyelhető kedvezőtlen árszintre - első sorban a kötelező felelősségbiztosítás terén - az Allianz tudatosan kerülte a veszteséges portfoliókban történő részvételt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nyugdíjalapok és vagyonkezelési üzletág

Az Új Európa országaiban jelenleg zajló nyugdíjreformok folytatódnak és az Allianz aktívan részt vesz a vagyonkezelési üzletágban a régióban. A kezelt nyugdíjalapok vagyonállománya csaknem 20%-kal nőtt 2008-ban, elérve a 4,4 milliárd eurót. A nemrég lezajlott romániai kampány eredményeként az Allianz Tiriac Private Pension csaknem 1,1 millió új ügyfelet szerzett, akik az Allianzra bízták, hogy öregkorukban gondoskodjon róluk. A 25%-ot meghaladó piaci részesedésével az Allianz egyike Románia vezető nyugdíjalapjainak.

"Eltökélt szándékunk, hogy a célokat egész évben elérjük. Minden fontos piacon jó pozíciónak örvendünk és élvezhetjük ügyfeleink bizalmát, illetve a szoros kapcsolattartás előnyeit" - mondta Klaus Junker, az Allianz Új Európa térségért felelős regionális vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem