Az Allianz a New Europe régióban: a piaci nehézségek dacára a negyedéves bevételek meghaladják a 1 milliárd eurót

Pénzcentrum
2008. június 9. 11:19

Az Allianz folytatja a nyereséges növekedési stratégiáját a New Europe régióban. 2008. első negyedévében a bevételek ismét meghaladták az 1 milliárd eurót. Az 1,1 milliárd eurós bevétellel a térségben működő Allianz vállalatok fenntartották erős piaci pozíciójukat, összevetve a tavalyi első negyedévvel is. Összességében 2007-hez mérve 3%-os volt a növekedés. Ezt a visszafogott növekedést a nem-életbiztosítások terén tapasztalható árverseny és az életbiztosítási területen csökkenő mértékű díjbevételek ellenére is sikerült elérni. Az üzemi nyereség változatlanul 95 millió euró volt, hasonlóan a tavalyi első negyedévhez.

"Az intenzív piaci verseny dacára sikerült megtartani piaci vezető pozíciónkat a New Europe régióban. Az adatok igazolják az Allianz erőfeszítéseit a közép-kelet-európai régióban, melyek célja az ügyfélközpontúság és működési hatékonyság javítása. Stratégiánk célja, hogy több értéket kínálhassunk ügyfeleinknek és igényeiket a legkiválóbb megoldásokkal szolgáljuk ki" - mondta Werner Zedelius, az Allianz növekvő piacaiért felelős igazgatósági tagja.

Élet és betegségbiztosítási üzletág

Az élet és betegségbiztosítási díjbevételek meghaladták a 245 millió eurót. Összevetve a tavalyi első negyedévvel 147 millió eurós visszaesés figyelhető meg, melynek oka a változékony kereskedelmi feltételekre vezethető vissza, ami hatással volt a befektetési típusú életbiztosítási termékek értékesítésére. Ez különösen Lengyelországban éreztette hatását, ahol az instabil tőkepiaci helyzet miatt az Allianz és legfőbb banki partnere, a Bank Pekao megállapodott, hogy a unit-linked életbiztosítási termékek éves értékesítési kampányát későbbre halasztják. Ezen fejlemény ellenére az üzletágban összességében a növekedés mértéke megfelelt a várakozásoknak, a többi piacon elért teljesítménynek köszönhetően. Magyarországon és Szlovákiában az életbiztosítási portfoliók díjbevételei 48 illetve 27 százalékos növekedést mutattak. Mindkét országban a növekedés elsődleges okai az új üzleti tevékenység, illetve az új termékek voltak.

Nem-életbiztosítási üzletág

A ROSNO és a Progress-Garant teljes körű konszolidációjával Oroszországban, valamint az ATF-Polis összevonásával (új nevén: Allianz) Kazahsztánban a vagyon és balesetbiztosítási díjbevételek 27%-kal emelkedve elérték a 850 millió eurót, szemben a tavalyi 667 milliós szinttel, a csoport eredményéhez ezek az összeget járultak hozzá a legnagyobb súllyal.

A gépjármű biztosítások továbbra is jelentősen járulnak hozzá az üzletág növekedéséhez Lengyelországban. Ugyanakkor, tekintettel a néhány országban megfigyelhető kedvezőtlen árszintre - első sorban a kötelező felelősségbiztosítás terén - az Allianz tudatosan kerülte a veszteséges portfoliókban történő részvételt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nyugdíjalapok és vagyonkezelési üzletág

Az Új Európa országaiban jelenleg zajló nyugdíjreformok folytatódnak és az Allianz aktívan részt vesz a vagyonkezelési üzletágban a régióban. A kezelt nyugdíjalapok vagyonállománya csaknem 20%-kal nőtt 2008-ban, elérve a 4,4 milliárd eurót. A nemrég lezajlott romániai kampány eredményeként az Allianz Tiriac Private Pension csaknem 1,1 millió új ügyfelet szerzett, akik az Allianzra bízták, hogy öregkorukban gondoskodjon róluk. A 25%-ot meghaladó piaci részesedésével az Allianz egyike Románia vezető nyugdíjalapjainak.

"Eltökélt szándékunk, hogy a célokat egész évben elérjük. Minden fontos piacon jó pozíciónak örvendünk és élvezhetjük ügyfeleink bizalmát, illetve a szoros kapcsolattartás előnyeit" - mondta Klaus Junker, az Allianz Új Európa térségért felelős regionális vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. augusztus 10. 20:59
Rendszeresen beszélek emberekkel, akik vállalkozni szeretnének, mert vagy túl keveset keresnek, vagy...
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 17:17
Az ATV és az M1 Híradó nevében elkészült fiktív riportokban népszersítenek szélhámosok egy szerencse...
Holdblog  |  2022. augusztus 10. 14:34
Milyen a kínaiak élete? Esznek és dolgoznak. Ezt már oly sokan kérdezték tlem, és én mindig ezt vála...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?