Az Allianz terjeszkedik Közép Kelet-Európában - megbízható partnerként tekintenek rá ügyfelei a szlovén piacon is

Pénzcentrum
2008. május 20. 12:37

Az Allianz - Közép Kelet-Európa első számú biztosítója - vállalati ügyfelek felé kínált biztosítási termékekkel és szolgáltatásokkal kezdte meg tevékenységét a szlovén piacon. A szlovén fiókiroda létrehozásával az Allianz bizonyságot tesz a szlovén piac iránti hosszú távú elkötelezettségéről. Az Allianz 2007 óta Ausztriában kínálja a szlovén ügyfeleknek az Allianz Elementar életbiztosítási termékeit a Styria West biztosítási brókeren keresztül.

"Örülünk, hogy immár jelen lehetünk a szlovén piacon is, és aktív szerepet vállalhatunk a biztosítási piac fejlesztésében. Célunk, hogy jelentős szereplővé váljunk a növekvőben lévő piacon. Szakértelmünk, szilárd pénzügyi helyzetünk és az Allianz know-how-ja révén vállalati ügyfeleink élvezhetik a széleskörű termékkínálatból és egyéni, üzleti igényeikre szabott megoldásokból fakadó előnyöket"- mondta Dr. Klaus Junker, az Allianz közép kelet-európai régiójáért felelős vezérigazgatója.

Az Allianz magyar leányvállalatán, a Magyarországon piacvezető Allianz Hungária Zrt.-n keresztül lépett be a szlovén piacra. A cég a Ljubljanában található fiókirodáján keresztül működteti tevékenységét, első lépésként már összeállt az elkötelezett, helyi vállalatvezetés, melynek elsődleges célja az ügyfelek igényeinek megfelelő megoldások kifejlesztése.

A szlovén fiókiroda innovatív és korszerű biztosítási megoldások széles tárházát kínálja a vállalati ügyfeleknek, ideértve a vagyon-, felelősség- és műszaki biztosítási termékeket is. Az ügyfelek igényeinek ismeretében ezt a termékkínálatot folyamatosan fejleszteni kell. Az üzletfejlesztés kezdeti szakaszában a cég biztosítási ügynökökkel partneri együttműködésben fog terjeszkedni, hosszútávon viszont a vállalat saját értékesítési hálózatát létrehozva kívánja megragadni a piaci növekedésben rejlő egyéb lehetőségeket.

Emellett, az Allianz tervei között szerepel, hogy további lakossági megoldásokkal szolgálja ki a szlovén piacot 2009-ig, ideértve a gépjármű (kötelező felelősség és casco) és életbiztosítási termékeket is. A fő eladási csatorna a gépjármű termékek számára az internet lesz, mivel az internet penetráció jelentős Szlovéniában. Az életbiztosítási szegmensen belül az Allianz tervei szerint növeli a hagyományos termékek kínálatát a unit-linked és befektetési jellegű termékekkel is, ezzel hosszú távú biztonságot és gondoskodást kínálva ügyfeleinek. Ezen a szegmensen belül a vállalat olyan térségbeli partnerekkel kíván együttműködni, melyek pénzügyi termékek értékesítésére szakosodtak.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?