13 °C Budapest

Milliárdokat veszített a válság áldozata

Pénzcentrum
2007. november 19. 13:50

A világ legnagyobb viszontbiztosítója, a Swiss Re ma reggel volt kénytelen bejelenteni, 1,2 milliárd svájci frankot (186 milliárd forint) kitevő összeggel kell leírnia a credit deafult swap (olyan származtatott termék, amely az érintett vállalat fizetésképtelenné válása esetén nyújt fedezetet) állományából.

A Swiss Re legnagyobb riválisa, a Munich Re minderre úgy reagált, hogy nekik semmi új bejelentenivalójuk nincs, ami akár azt is jelentheti, hogy a Swiss Re lehet az egyetlen a nagy viszontbiztosítók közül, akiket komolyabb mértékben érint a hitelezési válság.

Az adójóváírás után 981 millió svájci frankot kitevő veszteség egy olyan biztosítás lehívásából ered, melyet a Swiss Re adott el egyik ügyfelének annak portfoliójában bekövetkező esetleges veszteség fedezésére. A csoport szerint sem a befektetési, sem pedig az ügyfélportfolióban megtalálható kintlévőségeket nem fenyegeti hasonló veszély.

A viszontbiztosító változatlanul elkötelezte magát egy részvény-visszavásárlási program mellett, s még mindig tartja az idei évre vonatkozó 13 százalékos EPS és ROE növekedési kilátásait. A társaság portfoliójának piaci értéke jelenleg 3,6 milliárd svájci frank.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?