27 °C Budapest

"Tőzsdézz kockázatok és költségek nélkül..."

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 14:01

Az ING Biztosító mindig élen járt az innovációban, 1997-ben Ők voltak az elsők, akik a bevezették a unit-linked termékeket és most ehhez kapcsolódóan egy újabb újítással jelentek meg a piacon. Az új termék egy euró alapú, hozam- és tőkegaranciával rendelkező befektetési egységhez kötött életbiztosítás, amely sajátossága, hogy alacsony és transzparens költségstruktúrával rendelkezik. A termék sikerét mi sem bizonyítja leginkább, hogy a bevezetéstől eltelt mintegy két hónap alatt, augusztus végéig 2000 szerződés talált gazdára 22 millió euró értékben. Az új konstrukció egyelőre egyszeri díjasként lett bevezetve a piacra, de várhatóan találkozni fogunk a folyamatos díjú változatával is. Lássuk, tehát miről is van szó valójában!

Az ING Biztosító 2007. július elsején vezette be a piacra €uro Perspektíva nevű, befektetéssel kombinált egyszeri díjas életbiztosítását. Az €uro Perspektíva euróban denominált, tőke- és hozamgaranciát nyújtó befektetéshez kötött biztosítás, mely egyszeri díj befizetésével köthető. A termék érdekesség e, hogy az eddig a piacon megjelent garantált alapokhoz és biztosítási termékek gyakorlatától eltérően nincs jegyzési időszak és a garancia a befizetések 100 százalékára vonatkozik.

Az ügyfél szerződéskötéskor három garanciaidő közül választhat: 5 éves garanciatartam esetén az egyszeri díj 100%-a, 10 éves időszak esetén 120%-a, míg 15 éves intervallum választásánál a díj 145%-a lesz a minimális, euróban garantált lejárati összeg, melyet az ING a befektetések alakulásától, azaz egy esetleges hozamveszteségtől függetlenül is kifizet az ügyfélnek. Lejáratkor az ügyfél e garantált összeg vagy az aktuális számlaérték közül a magasabbat kapja kézhez. A számlaértéket a befektetés mögött álló eszközalapok hozama határozza meg, mely hozamból az ügyfél 100%-ban részesedik. Ezzel kedvező piaci tendenciák esetén akár extra magas hozam is elérhető, és a számlaérték így jóval meghaladhatja a garantált összeget.

Az ügyfél öt különböző eszközalapban helyezheti el pénzét, az egyetlen kikötés, hogy az egyszeri díj minimum 20%-át az €P Európai vállalati kötvény eszközalapba kell befektetni. A fennmaradó részt az ING ügyfelei tetszőleges arányban oszthatják meg négy részvény eszközalap között. Az ügyfél évente akár 12 alkalommal is díjmentesen csoportosíthatja át befektetését. A választható alapokból földrajzilag diverzifikált részvényportfólió állítható össze, hiszen európai, amerikai, japán és egy globális részvény eszközalap is található közöttük. A globálisan befektető részvényalap az ún. €P Fenntartható növekedés részvény eszközalap, amely olyan cégek részvényeibe fektet, amelyek működésük során szem előtt tartják a társadalmi és környezetvédelmi szempontokat.

Az €uro Perspektíva a transzparencia irányába mutató termék a magyar életbiztosítási piacon: az ügyfél számára maximálisan átlátható a költségszerkezet. A tőke-, hozam- és haláleseti garancia költsége összesen évente a számlaérték 1,75%-a, az éves alapkezelési díj (az eszközalap és a mögötte álló luxemburgi alap kezelési díja összesen) pedig - a választott eszközalaptól függetlenül - 2%. A költségek levonása nem befolyásolja a garanciák alapját, amely a befizetett összeg 100 %-a. A levonás mindig a számlaértékből történik. Nincs vételi-eladási árrés, kezdeti költség, havi adminisztrációs díj. Sőt, az ügyféligényeket felmérve az első évfordulót követően az ING lehetővé teszi a számlaérték 5%-ának költségmentes kivonását a szerződésből. A további kivonásokat 4 százalékos díj terheli, szintén a számlaértékre vetítve.

Az €uro Perspektíva a befektetési lehetőségen túl életbiztosítási (halálesetre szóló) védelmet is nyújt. A biztosított halála esetén a biztosító az aktuális számlaérték 1000 euróval növelt összege és az időarányosan növekvő garantált haláleseti szolgáltatás közül a magasabb összeget fizeti ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az €uro Perspektíva befektetéssel kombinált életbiztosítás lejárati szolgáltatása mind a garanciaidő végén, mind a biztosítási tartam végén kamatadómentes, ha az ügyfél legalább 10 éves biztosítási tartamot választott.

A termékújdonságról az érdeklődők minden információt elolvashatnak az ING honlapján.

PC BLOGGER & PODCASTER
Buxelliott  |  2023. június 5. 10:56
Elérte a célzónát a piac, a belső szerkezetekből és a heti magas záróból további emelkedésre van kil...
MEDIA1  |  2023. június 5. 09:59
Úgy vágta meg az állami M1 televízió az alacsony bérek és a rossz körülmények ellen sztrájkoló tanár...
Bankmonitor  |  2023. június 5. 08:37
A bankkártyás fizetés népszerűsége az elmúlt 10 évben töretlenül nő, nem is meglepő, hogy ez a fizet...
Holdblog  |  2023. június 5. 06:12
A nyár közeledtével időszerű feltérképezni a turizmusszektor aktuális helyzetét és feltérképezni a v...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?