15 °C Budapest

"Tőzsdézz kockázatok és költségek nélkül..."

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 14:01

Az ING Biztosító mindig élen járt az innovációban, 1997-ben Ők voltak az elsők, akik a bevezették a unit-linked termékeket és most ehhez kapcsolódóan egy újabb újítással jelentek meg a piacon. Az új termék egy euró alapú, hozam- és tőkegaranciával rendelkező befektetési egységhez kötött életbiztosítás, amely sajátossága, hogy alacsony és transzparens költségstruktúrával rendelkezik. A termék sikerét mi sem bizonyítja leginkább, hogy a bevezetéstől eltelt mintegy két hónap alatt, augusztus végéig 2000 szerződés talált gazdára 22 millió euró értékben. Az új konstrukció egyelőre egyszeri díjasként lett bevezetve a piacra, de várhatóan találkozni fogunk a folyamatos díjú változatával is. Lássuk, tehát miről is van szó valójában!

Az ING Biztosító 2007. július elsején vezette be a piacra €uro Perspektíva nevű, befektetéssel kombinált egyszeri díjas életbiztosítását. Az €uro Perspektíva euróban denominált, tőke- és hozamgaranciát nyújtó befektetéshez kötött biztosítás, mely egyszeri díj befizetésével köthető. A termék érdekesség e, hogy az eddig a piacon megjelent garantált alapokhoz és biztosítási termékek gyakorlatától eltérően nincs jegyzési időszak és a garancia a befizetések 100 százalékára vonatkozik.

Az ügyfél szerződéskötéskor három garanciaidő közül választhat: 5 éves garanciatartam esetén az egyszeri díj 100%-a, 10 éves időszak esetén 120%-a, míg 15 éves intervallum választásánál a díj 145%-a lesz a minimális, euróban garantált lejárati összeg, melyet az ING a befektetések alakulásától, azaz egy esetleges hozamveszteségtől függetlenül is kifizet az ügyfélnek. Lejáratkor az ügyfél e garantált összeg vagy az aktuális számlaérték közül a magasabbat kapja kézhez. A számlaértéket a befektetés mögött álló eszközalapok hozama határozza meg, mely hozamból az ügyfél 100%-ban részesedik. Ezzel kedvező piaci tendenciák esetén akár extra magas hozam is elérhető, és a számlaérték így jóval meghaladhatja a garantált összeget.

Az ügyfél öt különböző eszközalapban helyezheti el pénzét, az egyetlen kikötés, hogy az egyszeri díj minimum 20%-át az €P Európai vállalati kötvény eszközalapba kell befektetni. A fennmaradó részt az ING ügyfelei tetszőleges arányban oszthatják meg négy részvény eszközalap között. Az ügyfél évente akár 12 alkalommal is díjmentesen csoportosíthatja át befektetését. A választható alapokból földrajzilag diverzifikált részvényportfólió állítható össze, hiszen európai, amerikai, japán és egy globális részvény eszközalap is található közöttük. A globálisan befektető részvényalap az ún. €P Fenntartható növekedés részvény eszközalap, amely olyan cégek részvényeibe fektet, amelyek működésük során szem előtt tartják a társadalmi és környezetvédelmi szempontokat.

Az €uro Perspektíva a transzparencia irányába mutató termék a magyar életbiztosítási piacon: az ügyfél számára maximálisan átlátható a költségszerkezet. A tőke-, hozam- és haláleseti garancia költsége összesen évente a számlaérték 1,75%-a, az éves alapkezelési díj (az eszközalap és a mögötte álló luxemburgi alap kezelési díja összesen) pedig - a választott eszközalaptól függetlenül - 2%. A költségek levonása nem befolyásolja a garanciák alapját, amely a befizetett összeg 100 %-a. A levonás mindig a számlaértékből történik. Nincs vételi-eladási árrés, kezdeti költség, havi adminisztrációs díj. Sőt, az ügyféligényeket felmérve az első évfordulót követően az ING lehetővé teszi a számlaérték 5%-ának költségmentes kivonását a szerződésből. A további kivonásokat 4 százalékos díj terheli, szintén a számlaértékre vetítve.

Az €uro Perspektíva a befektetési lehetőségen túl életbiztosítási (halálesetre szóló) védelmet is nyújt. A biztosított halála esetén a biztosító az aktuális számlaérték 1000 euróval növelt összege és az időarányosan növekvő garantált haláleseti szolgáltatás közül a magasabb összeget fizeti ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az €uro Perspektíva befektetéssel kombinált életbiztosítás lejárati szolgáltatása mind a garanciaidő végén, mind a biztosítási tartam végén kamatadómentes, ha az ügyfél legalább 10 éves biztosítási tartamot választott.

A termékújdonságról az érdeklődők minden információt elolvashatnak az ING honlapján.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 12:13
A TV2 Csoport, az MTVA, a HírTV, az ATV, a Network4 és több más televíziós csatorna reklámidejét is...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm