24 °C Budapest

"Tőzsdézz kockázatok és költségek nélkül..."

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 14:01

Az ING Biztosító mindig élen járt az innovációban, 1997-ben Ők voltak az elsők, akik a bevezették a unit-linked termékeket és most ehhez kapcsolódóan egy újabb újítással jelentek meg a piacon. Az új termék egy euró alapú, hozam- és tőkegaranciával rendelkező befektetési egységhez kötött életbiztosítás, amely sajátossága, hogy alacsony és transzparens költségstruktúrával rendelkezik. A termék sikerét mi sem bizonyítja leginkább, hogy a bevezetéstől eltelt mintegy két hónap alatt, augusztus végéig 2000 szerződés talált gazdára 22 millió euró értékben. Az új konstrukció egyelőre egyszeri díjasként lett bevezetve a piacra, de várhatóan találkozni fogunk a folyamatos díjú változatával is. Lássuk, tehát miről is van szó valójában!

Az ING Biztosító 2007. július elsején vezette be a piacra €uro Perspektíva nevű, befektetéssel kombinált egyszeri díjas életbiztosítását. Az €uro Perspektíva euróban denominált, tőke- és hozamgaranciát nyújtó befektetéshez kötött biztosítás, mely egyszeri díj befizetésével köthető. A termék érdekesség e, hogy az eddig a piacon megjelent garantált alapokhoz és biztosítási termékek gyakorlatától eltérően nincs jegyzési időszak és a garancia a befizetések 100 százalékára vonatkozik.

Az ügyfél szerződéskötéskor három garanciaidő közül választhat: 5 éves garanciatartam esetén az egyszeri díj 100%-a, 10 éves időszak esetén 120%-a, míg 15 éves intervallum választásánál a díj 145%-a lesz a minimális, euróban garantált lejárati összeg, melyet az ING a befektetések alakulásától, azaz egy esetleges hozamveszteségtől függetlenül is kifizet az ügyfélnek. Lejáratkor az ügyfél e garantált összeg vagy az aktuális számlaérték közül a magasabbat kapja kézhez. A számlaértéket a befektetés mögött álló eszközalapok hozama határozza meg, mely hozamból az ügyfél 100%-ban részesedik. Ezzel kedvező piaci tendenciák esetén akár extra magas hozam is elérhető, és a számlaérték így jóval meghaladhatja a garantált összeget.

Az ügyfél öt különböző eszközalapban helyezheti el pénzét, az egyetlen kikötés, hogy az egyszeri díj minimum 20%-át az €P Európai vállalati kötvény eszközalapba kell befektetni. A fennmaradó részt az ING ügyfelei tetszőleges arányban oszthatják meg négy részvény eszközalap között. Az ügyfél évente akár 12 alkalommal is díjmentesen csoportosíthatja át befektetését. A választható alapokból földrajzilag diverzifikált részvényportfólió állítható össze, hiszen európai, amerikai, japán és egy globális részvény eszközalap is található közöttük. A globálisan befektető részvényalap az ún. €P Fenntartható növekedés részvény eszközalap, amely olyan cégek részvényeibe fektet, amelyek működésük során szem előtt tartják a társadalmi és környezetvédelmi szempontokat.

Az €uro Perspektíva a transzparencia irányába mutató termék a magyar életbiztosítási piacon: az ügyfél számára maximálisan átlátható a költségszerkezet. A tőke-, hozam- és haláleseti garancia költsége összesen évente a számlaérték 1,75%-a, az éves alapkezelési díj (az eszközalap és a mögötte álló luxemburgi alap kezelési díja összesen) pedig - a választott eszközalaptól függetlenül - 2%. A költségek levonása nem befolyásolja a garanciák alapját, amely a befizetett összeg 100 %-a. A levonás mindig a számlaértékből történik. Nincs vételi-eladási árrés, kezdeti költség, havi adminisztrációs díj. Sőt, az ügyféligényeket felmérve az első évfordulót követően az ING lehetővé teszi a számlaérték 5%-ának költségmentes kivonását a szerződésből. A további kivonásokat 4 százalékos díj terheli, szintén a számlaértékre vetítve.

Az €uro Perspektíva a befektetési lehetőségen túl életbiztosítási (halálesetre szóló) védelmet is nyújt. A biztosított halála esetén a biztosító az aktuális számlaérték 1000 euróval növelt összege és az időarányosan növekvő garantált haláleseti szolgáltatás közül a magasabb összeget fizeti ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az €uro Perspektíva befektetéssel kombinált életbiztosítás lejárati szolgáltatása mind a garanciaidő végén, mind a biztosítási tartam végén kamatadómentes, ha az ügyfél legalább 10 éves biztosítási tartamot választott.

A termékújdonságról az érdeklődők minden információt elolvashatnak az ING honlapján.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24